TÜRK-İŞ'ten iktisat politikalarına sert eleştiri TÜRK-İŞ'ten iktisat politikalarına sert eleştiri

Son yıllarda Çinli yatırımcıların Türkiye’ye olan ilgisi artmaya başladı. Başkent Ankara da Çinli yatırımcıların radarına girmiş durumda.

Aralarında büyük yatırımcıların da bulunduğu Çin iş heyeti geçtiğimiz günlerde Ostim Sanayici ve İş İnsanları derneği (DSİAD)’a yatırım ziyaretinde bulundu.

İÇASİFED genel başkanlığı ve OSİAD başkanlığı görevlerini birlikte yürüten Süleyman Ekinci, başkan yardımcıları Ö.Tayfun Angın, Dr.Ayşe Beltan Saraçoğlu, sayman Ahmet Erbasan, yönetim kurulu üyeleri Muzaffer Bilgin, Onur Öztuna, OSİAD üyeleri Kemal Değirmenci, Ayşe Gül Çakmak Genç, Özlem Sağlamyürek ve Adnan Sağın, Çin’den gelen ve Türkiye’ye yatırım yapmak isteyen Çinli iş insanlarını kabul ettiler.

YATIRIM YAPMAK İSTİYORLAR

Çin heyetinden toplantıya Zenio Group yönetim kurulu başkanı Steven Du, Aurora Lens Group Ceosu Waylon Pan, Zenio Group Genel Müdür Yardımcısı Cynthia Peng, Dekes Group Ceosu Jason Lv, Junyao Group Başkan Yardımcısı Jiang Ren ve Aurora Lens Group direktörü Jasmine Wang katıldı.

Görüşmede Çin ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkiler, yatırım projeleri, ülkelerin ekonomik işleyiş düzenleri ve sektörel yatırım destekleriyle ilgili konular konuşuldu. Çin heyeti yatırım içerikleriyle ilgili bilgiler verdi ve karşılıklı olarak firma tanıtımları yapıldı. İlerleyen süreçte Türkiye-Çin arasında sektörel iş birliklerinin düzenlenmesi için temennilerde bulunuldu.

Muhabir: Bünyamin Altıntaş