Hatay’ın Dörtyol ilçesinde bir kuyumcu çalışanının, iş yerinden yaklaşık 1 milyon TL çaldığı ortaya çıktı. Kasada eksikliklerin fark edilmesi üzerine yapılan inceleme ve güvenlik kamerası kayıtları, güvenilir olarak bilinen çalışan H.G.'nin vurgun yaptığını gözler önüne serdi.

Kamera Sayısını Arttırarak Hırsızı Yakaladı

Dörtyol ilçesi Numune Evler Mahallesi’nde kuyumcu dükkanı işleten Ufuk Aydın, yaklaşık 7 aydır kasada sürekli eksiklik çıkması üzerine durumdan şüphelendi. Bunun üzerine iş yerindeki kamera sayısını arttırarak personeline fark ettirmeden takibe başladı. Aydın, güvenlik kamerası görüntülerini incelediğinde, hırsızın "çok güvenmiştim" dediği çalışanı H.G. olduğunu tespit etti.

Güvenlik Kameraları Hırsızlığı Kaydetti

Güvenlik kameraları, H.G.'nin masanın üzerinde duran parayı alarak cep telefonuyla birlikte cebine koyduğu anları kaydetti. Kuyumcu Ufuk Aydın, kendisini yaklaşık 1 milyon TL zarara uğratan H.G.’yi polis karakoluna şikayet etti. İhbar üzerine iş yerine gelen polis ekipleri, şüpheli H.G.'yi gözaltına aldı.

"En Son Ondan Şüphelenirdim"

Kuyumcu Ufuk Aydın, personelinin 7 aylık süreçte 1 milyon liralık vurgun yaptığını belirterek, “Bu elemanımız en son aklımıza gelecek elemanımızdı çünkü kendisine çok güvenmiştim, benden sonra yetkili insandı” dedi.

Otoyolda zincirleme kaza can aldı Otoyolda zincirleme kaza can aldı

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı. H.G.’nin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

“7 ay içerisinde 1 milyon lira civarında hırsızlık olayı gerçekleştirdi”

Kuyumcu Ufuk Aydın, kasada eksik çıkması üzerine durumdan şüphelenerek kamera sayısını arttırdıklarını belirterek, “40 yıllık kuyumculuk mesleğini icra ediyorum. İş yerimizin kasasında yaklaşık 7 aydır eksikler çıkıyor, bu eksikleri bulmak adına araştırmalar yaptık. İş yerimize ilave 6 adet güvenlik kamerası daha ekledik. İş yerimizdeki hırsızlık yapan elemanımızı bu şekilde yakalamış olduk. Bu elemanımız en son aklımıza gelecek elemanımızdı çünkü kendisine çok güvenmiştim, benden sonra yetkili insandı, büyük bir hayal kırıklığına neden oldu. Tahmini 7 ay içerisinde 1 milyon lira civarında hırsızlık olayı gerçekleştirdi” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA