Gündem

CrowdStrike CEO’su Kurtz'dan açıklama geldi: Düzeltme uygulandı!

CrowdStrike CEO’su George Kurtz, dünya genelinde internet kullanımında yaşanan aksaklık hakkında açıklama yaptı. Kurtz, "Sorun tespit edildi, izole edildi ve bir düzeltme uygulandı" dedi.

Abone Ol

Dün gece itibariyle dünya genelinde yaşanan internet sorunları, havacılık, bankacılık ve sağlık başta olmak üzere birçok sektörü etkiledi. İnternet kullanımında mavi ekran hatasıyla karşılaşan büyük kurumsal kurumlar, faaliyetlerini durma noktasına geldi. Türkiye’de de havacılık ve bankacılık sektörlerinde ciddi aksaklıklar yaşandı.

Kurtz’dan Sosyal Medya Açıklaması Geldi

CrowdStrike CEO’su George Kurtz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Sorun tespit edildi, izole edildi ve bir düzeltme uygulandı"

Kurtz, Windows işletim sistemine sahip bilgisayarlar için yapılan tek bir içerik güncellemesinde bulunan bir hatanın etkilenen müşterilerle aktif olarak çalışıldığını belirtti. Ayrıca, Mac ve Linux işletim sistemlerinde herhangi bir etkinin bulunmadığını vurguladı. Bu durumun bir güvenlik olayı veya siber saldırı olmadığını ifade eden Kurtz, sorunun tespit edilip izole edildiğini ve bir düzeltme sağlandığını söyledi.

Kurtz, güncellemeler için müşterilerin destek portaline yönlendirildiğini ve web siteleri üzerinden tam ve sürekli güncellemeler sağlamaya devam edeceklerini belirtti.

Kurtz'un Açıklaması Şu Şekilde:

"CrowdStrike, Windows işletim sistemine sahip bilgisayarlar için yapılan tek bir içerik güncellemesinde bulunan bir hatayla ilgili olarak etkilenen müşterilerle aktif olarak çalışmaktadır. Mac ve Linux işletim sistemlerinde herhangi bir etki bulunmamaktadır. Bu bir güvenlik olayı veya siber saldırı değildir. Sorun tespit edilmiş, izole edilmiş ve düzeltme sağlanmıştır. Güncellemeler için müşterileri destek portaline yönlendiriyoruz ve web sitemiz üzerinden tam ve sürekli güncellemeler sağlamaya devam edeceğiz."