Yarın akşam gerçekleştirilecek olan konserde, Yunan besteci ve eski Devlet Bakanı Mikis Theodorakis'in "Zorbas Süit" adlı eseri Türkiye'de ilk kez sahnelenecek. Programda, Wolfgang Amadeus Mozart'ın ünlü flüt konçertosu ve Piyotr Ilyich Tchaikovsky'nin etkileyici 5. Senfonisi de yer alacak.

Mozart'tan Etkileyici Bir Başlangıç

Konserin açılışında, klasik müziğin dâhisi Wolfgang Amadeus Mozart'ın Flüt Konçertosu No.2 Re Majör KV 314 eseri yer alacak. Mozart'ın bu konçertosu, flüt repertuvarındaki en bilinen ve sevilen eserler arasında. Müzikseverleri büyüleyecek bu performansın ardından, konuk sanatçı Yubeen Kim flütüyle sahne alacak.

"Zorba" Türkiye'de İlk Kez CSO Sahnesinde

Gecenin en dikkat çeken bölümlerinden biri, Mikis Theodorakis'in flüt ve orkestra için bestelediği "Zorbas Süit" adlı eserin Türkiye'deki ilk seslendirilmesi olacak. Eser, Theodorakis'in kültleşmiş "Zorba" karakterine dayanan müziği ile dinleyicilere unutulmaz anlar yaşatacak.

Tchaikovsky’nin 5. Senfonisi ile Görkemli Final

Konserin kapanışında, Piyotr Ilyich Tchaikovsky'nin Senfoni No.5 Mi minör Op.64 adlı eseri icra edilecek. Tchaikovsky'nin dramatik ve duygusal yoğunluğu yüksek olan bu eseri, müzikseverlere senfonik müziğin derinliklerini hissettirecek.

Wilson NG ve Yubeen Kim CSO Sahnesinde

Özel gecede, Hong Kong Filarmoni Orkestrası'nın şefi Wilson NG orkestrayı yönetecek. Solist olarak ise San Francisco Filarmoni Orkestrası'nın solo flütisti Yubeen Kim, Ankara’da ilk kez CSO ile sahne alacak. 

Nemrut’ta göllerle yıldızların buluşması tablosu Nemrut’ta göllerle yıldızların buluşması tablosu

Konser Ne Zaman?

Tarih: 11 Ekim Cuma
Saat: 20:00
Yer: CSO Ada Ankara, Ziraat Bankası Ana Salonu

Kaynak: Hacer Koca