Ankara Çevre Yolu’nda kaza yapan tır alev aldı Ankara Çevre Yolu’nda kaza yapan tır alev aldı

Çubuk İlçesi Melikşah Mahallesi’nde bulunan ve 1970'li yıllarda inşa edilen Melikşah Yüzme Havuzu'nun yeniden yapılmasına ilişkin Sosyal İşler Komisyonu Raporu, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine geldi. İlçenin önemli yapılarından biri olan Melikşah Yüzme Havuzu, daha önce metruk haldeyken yıkılmıştı.

Melikşah Yüzme Havuzu, termal suya sahip olması nedeniyle geçmişte büyük ilgi gören bir tesis idi. İl Özel İdaresi’ne ait olan havuz, bir işletmeci tarafından kiralanarak işletiliyordu. Ancak, 2014 yılında 6360 sayılı yasa ile İl Özel İdaresi’nin kapatılmasıyla birlikte tesisin mülkiyeti Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne geçti. Bu değişiklikle birlikte, işletmecinin sözleşmesi feshedildi ve havuz kullanıma kapatıldı.

YENİDEN YAPILACAK

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Melikşah Yüzme Havuzu ve sosyal tesisin yeniden yapılmasına yönelik bir raporu gündemine aldı.

Belediye meclisi gündemine gelen Sosyal İşler komisyonu raporunda “Melikşah Mahallesi’nde dahasönce yıkılan yüzme havuzunun yerine yeni bir proje geliştirilmesi kararlaştırılmıştır. Amacımız, ilçemize modern ve kullanışlı bir sosyal tesis kazandırmaktır. Hemşehrilerimizin ihtiyaçlarına cevap verecek bir proje üzerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerine yer verildi.

Muhabir: Bünyamin Altıntaş