Katz’ın paylaşımı, Hamas Siyasi Büro Başkanı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı içeren küstah bir fotoğraf içeriyordu. Bu duruma Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı sert bir yanıt verdi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Açıklama

Dışişleri Bakanlığı, Katz’ın paylaşımını kınayarak, "İsrail Dışişleri Bakanının ülkemizi ve Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan iftira dolu bir paylaşımda bulunduğu görülmektedir. Bu açıklamayı, ilgi çekmeye ve gündemi değiştirmeye yönelik başarısız bir psikolojik harekat girişimi olarak değerlendiriyoruz" ifadelerini kullandı. Bakanlık, Türkiye'nin Filistinlilere en güçlü desteği vermeye devam edeceğini vurguladı.

Tukıye

Açıklamada ayrıca, "İsrail Dışişleri Bakanı'nın, Filistinlilere uygulanan soykırımdaki rolünden ötürü adalet önünde yapacağı savunmayı bekliyoruz. Türkiye, İsrail'in zulüm politikalarının karşısında durmaya ve Filistinlilere en güçlü desteği vermeye devam edecektir" denildi. Bu mesaj, Türkiye’nin uluslararası arenadaki duruşunu net bir şekilde ortaya koydu.

AK Parti’den Tepki

İsrail Dışişleri Bakanı Katz'a yönelik bir diğer tepki ise AK Parti'den geldi. Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, "Netanyahu'nun Nazi Dışişleri Bakanı Katz'ın, Cumhurbaşkanımız hakkındaki sözleri, katliam şebekesinin hukuk önünde hesap verme korkusunun ürünüdür" dedi. Çelik, Katz ve diğer İsrailli yetkililerin eninde sonunda hukuk önünde hesap vereceğini belirtti.

Omer Celık

ATV Ana Haber'de Şok Anlar: Sunucu Cem Öğretir'in Burnu Canlı Yayında Kanadı ATV Ana Haber'de Şok Anlar: Sunucu Cem Öğretir'in Burnu Canlı Yayında Kanadı

Ayrıca, "Cumhurbaşkanımız Gazze'de şehit olanları, insanlık cephesi ve insani değerler adına selamlamıştır. Cumhurbaşkanımız, soykırım şebekesine karşı insanlık cephesinin en gür ve kararlı sesidir" diyerek, Erdoğan'ın Filistinlilere olan desteğinin altını çizdi.

Haber-2

Kaynak: Haber Merkezi