Bakan Bayraktar, AK Parti Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayarak, "Bir değişiklik düşünmüyoruz ama iller mesai ve okul saatleriyle ilgili uygulamalarını yapabilirler," ifadelerini kullandı.

Saatler Geri Alınacak Mı?

Dünya genelinde, 29 Ekim Pazar günü kış saati uygulamasına geçiş yapıldı. Türkiye, 2016 yılından bu yana uygulanan kalıcı yaz saati uygulamasını sürdürmeye devam edecek. Bu kapsamda, kış saati uygulaması 2024 yılında da uygulanmayacak ve saatlerin geri alınması söz konusu olmayacak. 

Köfteci Yusuf'un Ankara şubeleri! Köfteci Yusuf Ankara şubeleri Köfteci Yusuf'un Ankara şubeleri! Köfteci Yusuf Ankara şubeleri

Türkiye ile Avrupa Arasındaki Saat Farkı Ne Kadar?

Avrupa'nın kış saati uygulamasına geçmesiyle birlikte, Türkiye ile birçok Avrupa ülkesi arasındaki saat farkı değişti. Almanya, Fransa, Belçika, Hollanda, İtalya, İsveç, İsviçre ve Danimarka gibi ülkelerle olan saat farkı 1'den 2 saate, İngiltere ile olan fark ise 3 saate yükseldi. 

Yaz Saati-Kış Saati Uygulaması Nedir?

Yaz ve kış saati uygulamaları, günışığından daha fazla yararlanmak amacıyla ortaya çıkmış bir sistemdir. Tarihçesi 1700'lü yıllara dayanan bu uygulamanın ilham kaynağı, ünlü bilim insanı Benjamin Franklin'dir. Franklin, Amerika Birleşik Devletleri'nden Fransa'ya elçi olarak gittiği sırada Paris halkının enerji tasarrufu yapabilmesi için "The Journal of Paris" adlı gazetede bir mektup yayımlamıştır.

Kaynak: Haber Merkezi