Genç KYK yurdundan atladı, hayatını kaybetti Genç KYK yurdundan atladı, hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin 8. yıl dönümünde, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde bulunan 15 Temmuz Şehitler Makamı'na bir ziyaret gerçekleştirdi. Erdoğan, burada şehitler için Kur'an-ı Kerim okuyarak dualar etti. Ardından alana geçerek toplanan kalabalığa hitap etti.

“OYUN DİYENLERİ, TİYATRO DİYENLERİ AFFETMEYECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şöyle dedi:

"Milletimizin çıplak elleriyle tanklara ve ölüm kusan silahlara karşı verdiği destansı mücadeleyi büyük bir iftiharla hatırlıyoruz. 15 Temmuz'a 'oyun' diyenleri, 'tiyatro' diyenleri, utanmadan 'danışıklı dövüş' diyenleri de kıyamete kadar affetmeyeceğiz. Bu millet istiklaline dokunan her oyunu nasıl bozmuşsa bozmaya devam edecektir. Şehitlerimizi unutmadığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum"

Erdoğan'ın konuşmasının ardından, alanda toplanan kalabalık, hep bir ağızdan 15 Temmuz'a "tiyatro" diyenlere tepkilerini yuhalayarak gösterdi.

“15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ GELİYOR”

Erdoğan, konuşmasının devamında, 15 Temmuz gecesi sadece 15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerinde 34 vatan evladının şehit verildiğini belirtti ve şu ifadeleri aktardı:

"Meydanlara koşan herkese bugün bir kez daha teşekkür ediyorum. 15 Temmuz gecesi milletin iradesinin adeta şaha kalktığı tam anlamıyla gerçek bir kahramanlık hikayesi yazıldığı yerlerin en başında hemen ileride bulunan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü geliyor. Kalkışmanın başladığı yer olan köprüde darbeci alçaklar gece boyunca sabaha kadar kan dökmeye, masumları katletmeye devam ettiler. Sadece köprü üzerinde 2'si polis olmak üzere toplam 34 vatan evladını şehit verdik"
Muhabir: Haber Bülteni