Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bitlis ve Ahlat'ta ziyaretlerde bulunacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi’nin 953. yılı etkinlikleri kapsamında Bitlis’in Ahlat ilçesinde gerçekleştirilecek kutlamalara katılacak.

Abone Ol

Bugün öğle saatlerinde Bitlis'e gidecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada kamu ve özel sektör tarafından gerçekleştirilen yatırımların toplu açılış törenlerine katılacak. Bu törenin ardından Ahlat ilçesine hareket edecek.

Ahlat’a geçtikten sonra ilk olarak Selçuklu Meydan Mezarlığı'nı ziyaret edecek olan Erdoğan, ardından Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde kurulan 1071 Sultan Alparslan Otağı'nda vatandaşlara hitap edecek.

Malazgirt Zaferi Kutlamaları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ahlat’ta ayrıca Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir kabine toplantısı da düzenleyecek. Erdoğan ve beraberindeki devlet yetkilileri, geceyi Ahlat'ta geçirdikten sonra 26 Ağustos'ta Malazgirt ilçesine geçerek, burada düzenlenecek olan Malazgirt Zaferi’nin 953. yılı kutlamalarına katılacak.

Hazırlıklar Tamamlandı

MHP lideri Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı ortaklarının genel başkanları veya temsilcileri, bakanlar ve kuvvet komutanları da Erdoğan’a eşlik edecek. Erdoğan’ın ziyareti öncesinde Ahlat’ta hazırlıklar tamamlandı ve Cumhurbaşkanı’nın fotoğrafları ilçenin birçok noktasına asıldı.