Toplantıda açıklanacak olan Ankara Deklarasyonu, başta Ortadoğu’daki gerilimler olmak üzere, dünyada yükselen aşırı sağ tehlikesi, iklim değişikliğine yönelik endişeler ve sığınmacı krizine dair çözüm önerilerini içeriyor. Özel’in, bu deklarasyonu Sosyalist Enternasyonel üyesi ülkelerin temsilcilerinin imzasına sunması planlanıyor. Sonrasında ise bu imzalarla birlikte deklarasyon Birleşmiş Milletler’e (BM) teslim edilecek.

Özel'in Sunumu Neler İçeriyor?

Özel’in yapacağı sunumda, Ortadoğu'daki çatışmaların ve özellikle İsrail’in Gazze ile Batı Şeria’daki saldırılarına dikkat çekmesi bekleniyor. Ayrıca İsrail askerleri tarafından başından vurularak öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi'nin de anılacağı ve bu olay üzerinden İsrail’e yönelik tepkilerin dile getirileceği ifade ediliyor.

CHP'de Ekrem İmamoğlu Toplantısı

CHP, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yargılandığı ve siyasi yasak ihtimalini içeren “ahmak davası” ile ilgili kritik bir toplantı düzenlemeye hazırlanıyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in talimatıyla bugün İstanbul’da parti yönetiminden bazı isimler, İmamoğlu’nun avukatlarıyla bir araya gelecek.

Numan Kurtulmuş: 'BM'nin İsrail'i uluslararası kurallara uyması için zorlaması lazım' Numan Kurtulmuş: 'BM'nin İsrail'i uluslararası kurallara uyması için zorlaması lazım'

Siyasi Yol Haritası Görüşülecek

Toplantı, bugün saat 13.30’da yapılacak ve İmamoğlu’nun davası için istinaf sürecindeki gelişmeler masaya yatırılacak. Olası bir mahkûmiyet kararı durumunda izlenecek hukuki ve siyasi stratejiler değerlendirilecek. Toplantıya, CHP’nin genel başkan yardımcıları Gül Çiftçi, Burhanettin Bulut, Ensar Aytekin ve Gökhan Zeybek’in yanı sıra CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın da katılacak.

Muhabir: Haber Bülteni