İç hat uçuşlarda çift haneli paya sahip havayolları ise sırasıyla American Airlines, Delta, Southwest ve United Airlines olarak göze çarpıyor.

DELTA İLK AKLA GELEN HAVAYOLLARI ARASINDA

Biz de 9-10-11 Temmuz’da takip ettiğimiz Washington DC’deki NATO Liderler Zirvesi’nin ardından ABD’de her yıl düzenlenen EAA Oskosh Airventure havacılık etkinliklerine katılmak üzere Wisconsin Eyaletine gitmek üzere yola çıktık. Etkinlik bu yıl 22-28 Temmuz tarihleri arasında Wittman Bölgesel Havaalanında gerçekleştirilecek.

Dünyayı şaşkına çeviren olay: Mağarada 188 yaşında bir adam bulundu! Dünyayı şaşkına çeviren olay: Mağarada 188 yaşında bir adam bulundu!

Yolculuk için Delta Havayollarının iç hat bağlantılı Ronald Reagan Washington Ulusal Havaalanı’na giderek Minneapolis St.Paul Havaalanından aktarmalı, Wisconsin Appleton Havaalanı’na bilet aldık.

Ronald Reagan Washington Ulusal Havaalanı, Beyaz Saray’a ve ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’a oldukça yakın bir konumda bulunuyor.

Önce, Delta Havayollarının A320 uçağıyla yaklaşık 1.498 km’lik mesafeyi 2 saat 40 dakikalık bir sürede kat ederek Minneapolis St.Paul Havaalanına ulaştık.

Minneapolis St. Paul Havaalanında iki saatlik bir beklemenin ardından tekrar Delta Havayollarının CRJ900 tipi uçağına binerek 380 km mesafeyi 1 saat 30 dakikada tamamlayıp seyahatimizin uçak kısmını tamamladık.

Böylece ilk kez ülkemiz dışında yabancı bir ülkede iç hat bağlantılı uçuş gerçekleştirmiş olduk. Tercihimiz de Delta Havayolları oldu.

Muhabir: Necdet Gürsoy