Siyaset

DEM Partili Oluç’tan Gökçek’e zehir zemberek sözler: “Sen bir soytarısın… Adam ol, laf dinle!”

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM), DEM Parti'nin "Taksim Gezi Parkı olayları"na ilişkin grup önerisinin görüşüldüğü oturumda tansiyon yükseldi. DEM Parti Antalya Milletvekili Hakkı Saruhan Oluç, kürsüde yaptığı konuşma sırasında AK Parti Ankara Milletvekili Osman Gökçek ile tartışmaya girdi. Oluç’un sözleri ortalığı daha da karıştırdı.

Abone Ol

DEM Parti'nin "Taksim Gezi Parkı olayları"na ilişkin grup önerisi, Meclis Genel Kurulu'nda büyük yankı uyandırdı. Hakkı Saruhan Oluç, konuşmasında hükümetin geçmişte yaptığı müdahaleleri eleştirirken, Osman Gökçek bu eleştirileri kabul etmeyerek tepki gösterdi.

“BOŞ BOŞ KONUŞMA, SEN BİR SOYTARISIN…”

DEM Parti'nin grup önerisi üzerinde konuşan Hakkı Saruhan Oluç, Gezi Parkı olaylarını anımsatarak hükümeti eleştirdi. Oluç, o dönemde iktidarın kolluk kuvvetleri aracılığıyla göstericilere ağır müdahalelerde bulunduğunu savundu. Bu sırada AK Parti sıralarından Osman Gökçek'in kendisine laf atması üzerine Oluç, "Kes sesini, burası soytarılığın yeri değil. Ailesinden ayıplı bir adamsın, boş boş konuşma. Sen bir soytarısın. Adam ol, laf dinle." sözleriyle sert yanıt verdi.

OSMAN GÖKÇEK NE DEDİ?

Hakkı Saruhan Oluç'un bu sert çıkışına karşılık, Osman Gökçek de söz alarak Gezi Parkı eylemlerini terör eylemleri olarak nitelendirdi. Gökçek, bu eylemler sırasında Mustafa Kemal Atatürk ile terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarının yan yana asıldığını ve bugün bu eylemleri savunanların özgürlükten bahsettiğini belirtti. Gökçek'in açıklamaları, mecliste yeni bir gerilimin fitilini ateşledi.