Devlet Çoksesli Korosu'nun Cumhuriyet Bayramı coşkusuna eşlik edecek olan bu özel konserin şefliğini ve bestesini Murat Cem Orhan üstlenirken, solist olarak Umut Kosman ve Evrim Özkaynak sahne alacak.

Konserin anlatıcısı ise Özgür Özaslan olacak. Orkestrada, Burak Ayrancı viyolonsel ile, Arda Serindağ ise klarnet ile performans sergileyecek. Cem Ergunoğlu ise ses tasarımıyla esere katkı sağlayacak.

24 Ekim’de CSO Ada Ankara’da Ziraat Bankası Ana Salon’da gerçekleşecek bu özel konserde Murat Cem Orhan’ın Kuva-yi Milliye’nin İnsan Manzaraları eserinin oda orkestrası versiyonu ile dinleyicilerle buluşacak.

Kadın kovboy muhtar ezberleri bozuyor Kadın kovboy muhtar ezberleri bozuyor

DEVLET ÇOKSESLİ KOROSU HAKKINDA

Devlet Çoksesli Korosu, Kültür Bakanlığı Korosu, Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde 1988 yılından beri hizmet vermekte olan çoksesli bir korodur.

Türkiye'nin ikinci ve mevcudu en geniş profesyonel akapella topluluğudur. Akapella eserlerin yanı sıra ülkedeki tüm senfoni orkestraları ile birlikte kantat, requiem, oratoryo formatında eserler seslendiren topluluk, her sene otuzdan fazla konser verir.

Çalışmalarını, 2020-2021 sezonu itibarıyla kendisine tahsis edilmiş olan Tarihi Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binasında sürdürmektedir.

Kaynak: Fatma Doğanay