Başkent Kiev'de Ukrayna'ya destek amacıyla yaptığı ziyaret sırasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Austin, İsrail'in İran'a karşı nasıl bir strateji izleyeceği konusunun belirsizliğini koruduğunu söyledi. Austin, “İsrail’in İran’a yönelik saldırısının tam olarak nasıl olacağını söylemek zor. Bu İsrail’in karar verebileceği bir şey. Günün sonunda İsraillilerin bunun orantılı olduğuna inanıp inanmamaları ve İranlıların bu saldırı nasıl algıladıkları gibi iki farklı konu olabilir” diye konuştu.

Gerilimin Azaltılması İçin Çalışmalar Sürüyor

Gerilimi azaltma yönünde adımlar atılacağını kaydeden Austin, her iki tarafın da tansiyonu düşürmek için çaba göstermesi gerektiğini vurguladı. “Her iki tarafın da tansiyonu düşürmeye başlamasını sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Neler olacağını göreceğiz” ifadelerini kullandı.

ABD Savunma Bakanı Austin: "İsrail'in İran'a Yanıtı Belirsiz"

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, resmi görüşmeler için bulunduğu Ukrayna'da basına verdiği demeçte, İsrail'in İran'a olası bir saldırısının ne şekilde gerçekleşeceğini öngörmenin zor olduğunu belirtti. Austin, bu konuda kararın tamamen İsrail'e ait olduğunu vurguladı.

Diyarbakır'da 8 Yaşındaki Narin Güran'ın Cinayeti: 4 Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet İstemi Diyarbakır'da 8 Yaşındaki Narin Güran'ın Cinayeti: 4 Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet İstemi

"İsrail Kendi Kararını Verecek"

Başkent Kiev'de Ukrayna'ya destek amacıyla yaptığı ziyaret sırasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Austin, İsrail'in İran'a karşı nasıl bir strateji izleyeceği konusunun belirsizliğini koruduğunu söyledi. Austin, "İsrail'in İran'a yönelik saldırısının tam olarak nasıl olacağını söylemek zor. Bu, İsrail'in kendi takdirine bağlı bir durum. Sonuçta, İsraillilerin bu saldırının orantılı olup olmadığını değerlendirmesi ve İran'ın bu durumu nasıl algılayacağı gibi iki ayrı mesele söz konusu olabilir" dedi.

Gerilimin Azaltılması İçin Çalışmalar Sürüyor

Gerilimi azaltma yönünde adımlar atılacağını kaydeden Austin, her iki tarafın da tansiyonu düşürmek için çaba göstermesi gerektiğini vurguladı. "Her iki tarafın da tansiyonu azaltmaya yönelik adımlar atmasını sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Neler olacağını hep birlikte göreceğiz" ifadelerini kullandı.

İran'ın Füze Saldırısı

1 Ekim'de İran, "Gerçek Vaad 2" adı verilen operasyon kapsamında İsrail'e yaklaşık 200 füze fırlatarak büyük çaplı bir saldırı gerçekleştirmişti. Bu saldırıda ilk kez hipersonik nitelik taşıyan Fettah 1 füzelerinin kullanıldığı bildirilmişti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, saldırının ardından sert bir açıklama yaparak "İran bu gece büyük bir hata yaptı ve bunun bedelini ödeyecek" demişti.

"İran'ın Nükleer Tesisleri Hedefte Olabilir" İddiası

ABD merkezli haber sitesi Axios'un iddiasına göre, İsrail füze saldırısına karşılık olarak İran'ın nükleer tesislerine yönelik bir misilleme de dahil olmak üzere tüm seçenekleri masada tutuyor. İsrailli yetkililerin, karşı hamlelerin olasılığını değerlendirirken böyle bir uyarıda bulunduğu belirtiliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı