Gündem

Diyanet-Sen'den CHP'ye Sert Tepki: "Özür Dile ve Zihniyet Değiştir"

Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız, CHP Sözcüsü Deniz Yücel'in cuma hutbesi eleştirilerine karşı CHP'yi özür dilemeye çağırdı ve Diyanet İşleri'ne yönelik eleştirilere sert tepki gösterdi.

Abone Ol

Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız, CHP Sözcüsü Deniz Yücel'in cuma hutbesindeki tesettür ve evlilik konularına dair yaptığı açıklamalar nedeniyle CHP'yi eleştirdi. Diyanet-Sen üyeleri, bu açıklamalara tepki göstermek amacıyla CHP genel merkezi önünde toplanarak, "Saçmalayan CHP haddini aşma" yazılı bir pankart açtı. Yıldız, basın açıklamasında Diyanet İşleri Başkanlığı'nın toplumu aydınlatma görevinin kanuni bir zorunluluk olduğunu vurgulayarak, Deniz Yücel'in bu görevi engellemeye çalıştığını ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik algı operasyonları yaptığını iddia etti.

Diyanet-Sen olarak, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın itibarsızlaştırılmasına izin vermeyeceklerini belirten Yıldız, CHP'yi yapılan açıklamalardan ötürü özür dilemeye ve "köhne zihniyetten" vazgeçmeye davet etti. Eylemlerini pekiştirmek için CHP genel merkezi otopark girişine "CHP haddini aşma, Diyanet'e sataşma" yazılı siyah bir çelenk bıraktılar.