Meksika'da göçmenlere askeri müdahale: 6 kişi hayatını kaybetti Meksika'da göçmenlere askeri müdahale: 6 kişi hayatını kaybetti

Bu süreçte, ailelerin gösterdiği azim ve güvenlik güçlerinin çalışmaları sayesinde 55 çocuk ailelerine kavuştu. Her geçen gün büyüyen bu direniş, özellikle HDP'nin eski il binası önünde yapılan etkinliklerle destekleniyor. STK temsilcileri, siyasi partiler ve farklı illerden gelen destekçiler, nöbete katılan ailelerin yanında yer aldı.

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş, evlat nöbetinin 6. yılına girdiği bu günlerde, ailelerin azim ve kararlılıkla umutlarını diri tuttuğunu belirtti. Aktaş, “Bu çabalar somut olarak meyvesini verdi ve hamdolsun ki, 55 evlat ailesine kavuştu. Yaptığımız çalışmalar ve tüm öngörülerimize göre şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki, PKK terör örgütünün kanlı ellerinde tek bir evlat dahi kalmayacaktır” dedi.

“Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve bakanımızın desteğiyle sürdürdüğümüz terörle mücadelemizde en büyük dayanaklarımızdan biri de sizlerin bu direniş ruhu, cesareti ve bu azmidir” diyen Aktaş, şöyle konuştu:

“Artık kirli düzenleri için kimseyi kandıramayan ve sizlerin evladını kaçırıp kendi evlatlarına yurtiçinde ve yurtdışında her türlü eğitim imkanını ve konforunu sağlayanların ipliği pazara çıkmıştır. Ülke içinde güvenliği sağlamanın yanı sıra yaptığımız sınır ötesi operasyonlarla bir güvenlik koridoru inşa ederek örgüte eleman devşiren bu mekanizmayı tamamen ortadan kaldıracağız.”

Ailelerin Feryadı: “Çocuklarımızı Geri Verin”

Evlat nöbetinde olan Fatma Bingöl, 14 yaşında kaçırılan oğlu Tuncay’ı yıllardır beklediğini dile getirerek, şöyle dedi:

“Allah’ın izniyle, devletimizin gücüyle bu çocuklarımızı HDP’den, PKK’dan çıkartıp getireceğiz. 10, 14, 12 yaşındaki çocukların hakkı dağ değil, evleridir. Çocuklarımızın elindeki kalemi alıp götürüp dağda silah verdiler. 10 yıldır bu çocuklarımızın arkasından ağlayarak köşede olsun, salonda, evin içinde olsun yüzümüz bir gün gülmedi bu çocuklarımızın yüzünden. Çocuklarımızı devletimize karşı kullanmalarını istemiyoruz. Polisimize, askerimize silah sıkmalarını istemiyoruz. Burada şehit ailelerimiz var. Allah, onlara da sabır versin. Anneler olarak istemiyoruz çocuklarımızı askerimizi, polisimizi öldürsün. Polis, askerimizde çocuklarımıza kursun sıkmasınlar” 

Oğlu Özkan Aydın için nöbete katılan Süleyman Aydın ise, HDP'nin PKK'nın bir uzantısı olduğunu belirterek, şu ifadeleri aktardı:

“Bütün dünya biliyor ki HDP, Kandil’in şubesidir. Şimdi ki ismi ile DEM Parti. Bizim evlatlarımızı, gençlerimizi, çocuklarımızı zehirleyerek terör örgütü PKK’nın önüne atan bunlardır. 6 yıldır burada evlatlarımızı isterken bütün dünya feryadımızı duydu bir tek HDP duymadı.”
Kaynak: İHA