Diyarbakır’ın Çınar ilçesi ile Mardin’in Mazıdağı ilçesi arasındaki bölgede 20 Haziran gecesi çıkan anız yangınında can kaybı sayısı artmaya devam ediyor. Son olarak yaralanan Zekiye Erdenli’nin de vefat etmesiyle yangında hayatını kaybedenlerin sayısı 15’e yükseldi.

İsrail Zıvanadan Çıktı İsrail Zıvanadan Çıktı

Rüzgarın etkisiyle büyüdü


Yangın, Diyarbakır’ın Çınar ilçesi kırsalındaki Köksalan Mahallesi’nde başlayarak, rüzgarın etkisiyle Mardin’in Mazıdağı ilçesi kırsalındaki Yücebağ ve Yetkinler mahallelerine kadar yayıldı. Yangın, yerleşim yerlerine sıçrayarak büyük bir felakete neden oldu. Şehmus Demir, Mazhar Demir, Taliha Demir, Nuri Demir, Rezan Yılmaz, Azad Yılmaz, Resul Yılmaz, Remzi Yılmaz, Abdurrahman Buğdaycı, Ubeydullah Buğdaycı, İsmail Yardımcı, Sinan Deviren, Kerime Erdenli ve Fadıl Demir, yangında hayatını kaybedenler arasında yer alıyor. Son olarak, 55 yaşındaki Zekiye Erdenli de tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Birçok hayvan telef oldu

Yangında ayrıca 556 küçükbaş hayvan öldü ve 250 yaralı hayvan, sahiplerinin rızasıyla Et ve Süt Kurumu’na kesime gönderildi. 120 hayvan ise veterinerler tarafından tedavi edildi. Diyarbakır’da 8 bin 100 dönüm, Mardin’de ise 7 bin dönüm alanda hasara neden olan yangında, toplam 5 bin 450 dönüm ekili arazi de yandı.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları sürerken, İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, yangının yaralarının sarılması için Diyarbakır Valiliği'ne 3 milyon lira, Mardin Valiliği'ne ise 2 milyon lira kaynak aktarıldığını açıkladı. Yangının çıkış nedenine ilişkin Çınar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma devam ediyor.

Yaralı 3 Kişiden biri kurtarılamadı

Yangından etkilenen 73 kişi taburcu edilirken, tedavisi süren 3 kişiden Zekiye Erdenli, Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Adli tıp kurumunda yapılan otopsi işleminin ardından Erdenli’nin cenazesi, Çınar ilçesi Yazçiçeği Mahallesi’nde toprağa verildi.

Muhabir: Haber Bülteni