Diyarbakır’da 24 Mayıs'ta meydana gelen trafik kazasında, bir otomobil ile minibüsün çarpışması sonucu 1 öğretmen hayatını kaybetti, 3 öğretmen ise yaralandı. Diyarbakır-Elazığ kara yolunun Geyiktepe mevkiinde gerçekleşen kazada, H.A.’nın kullandığı 34 DDS 608 plakalı otomobil, Y.M. yönetimindeki 23 HS 709 plakalı minibüsle çarpıştı. Kazanın etkisiyle otomobilde bulunan 4 öğretmen yaralandı.

Yaralı öğretmenler hemen Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak, ağır yaralı olan öğretmen Ruken Aslan (31) yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Otoyolda zincirleme kaza can aldı Otoyolda zincirleme kaza can aldı

Kaza sonrası başlatılan soruşturma kapsamında, minibüs sürücüsü Y.M. (24) jandarma tarafından gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Y.M., çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Kazanın, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan öğrencileri pikniğe götürmek isteyen bir eğitim merkezinde görevli öğretmenlerin bulunduğu araç ile minibüsün çarpışması sonucu meydana geldiği belirtildi. Yaralanan diğer üç öğretmenin hastanedeki tedavileri sürüyor.

Kaynak: İHA