Yaşam

Doğalgaza son dakika zam! Doğalgaza yüzde kaç zam geldi?

BOTAŞ, ağustos ayı için konut ve sanayi aboneleri ile elektrik üretimi amaçlı doğalgaz tarifelerini açıkladı. Doğalgazın toptan satış fiyatı konutlarda %38, serbest tüketicilerde ise %33,1 oranında arttı.

Abone Ol

Ağustos Ayı İçin Doğalgaz Tarifelerinde Önemli Artış

BOTAŞ’tan Ağustos Ayı İçin Doğalgaz Fiyat Düzenlemesi: Konut ve Sanayi Tarifelerine Yükseltme

Boru Hatları İle Petrol Taşıma AŞ’nin (BOTAŞ) internet sitesinde yayımlanan yeni fiyat tarifelerine göre, ağustos ayında konutlarda kullanılan doğalgazın toptan satış fiyatı yüzde 38 oranında artış gösterdi. Ayrıca, yıllık doğalgaz tüketimi 300 bin metreküp ve altında olan serbest tüketicilerin elektrik üretimi dışındaki doğalgaz kullanımı için satış fiyatı yüzde 33,1 oranında yükseldi.

Doğalgaza Yüzde Kaç Zam Geldi? 

Doğalgaza yüzde %38 oranında zam geldi.

Elektrik üretimi amacıyla kullanılan doğalgazın toptan satış fiyatında ve yıllık doğalgaz tüketimi 300 bin metreküp ve üzerinde olan serbest tüketicilerin elektrik üretimi dışındaki doğalgaz fiyatında ise herhangi bir değişiklik yapılmadı.

Sanayi aboneleri için doğalgaz tarifeleri ise şu şekilde belirlenmiştir: Kademe 1 için 1000 metreküp doğalgazın fiyatı 8 bin 549 lira, Kademe 2 için ise 11 bin 380 lira olarak açıklandı. Elektrik üretim amaçlı doğalgazın 1000 metreküp fiyatı ise 12 bin lira olarak duyuruldu.

Konut tüketicileri için ağustosta uygulanacak doğalgaz satış fiyatı ise 1000 metreküp doğalgaz için 5 bin 631 lira olarak belirlendi. BOTAŞ, doğalgaz fiyatlarını piyasa koşulları, maliyet unsurları ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun kararlarına göre belirlediğini duyurdu.

Tarife değişikliklerinin aylık olarak hesaplandığı ve tüketicilere en makul seviyede sunulması için titizlikle belirlendiği ifade edildi.