5 Kasım 2024’te yapılacak ABD başkanlık seçimlerine günler kala Cumhuriyetçi aday Donald Trump, seçim kampanyası sürecinde yaptığı açıklamalarla gündeme oturuyor. Washington’da seçime ilişkin değerlendirmelerde bulunan Trump, Yahudi seçmenleri Demokratlara destek vermekle suçlayarak tartışmalı bir ifadeye imza attı.

Trump, seçimi kaybetmesi durumunda Yahudilerin sorumlu olacağını iddia ederek, "Yahudi halkının bununla çok ilgisi olacak," dedi. Yahudi Amerikalıların büyük çoğunluğunun Demokrat Parti'ye ve Kamala Harris’e oy vermesi durumunda İsrail'in geleceğinin tehlikeye gireceğini öne sürdü. Bu açıklama, "İsrail’in sonu mu geliyor?" sorusunu akıllara getirdi.

Ayrıca Yahudi düşmanlığı iddialarını reddeden Trump, kendisinin de Yahudi bir damada sahip olduğuna dikkat çekerek bu tür suçlamaların asılsız olduğunu belirtti

Trump, açıklamalarında şu ifadelerde bulundu:

"Bu seçimi kazanamazsam, Yahudi halkının bununla çok ilgisi olacak. Çünkü insanların yüzde 40’ı, yani yüzde 60’ı düşmana oy veriyor. Benim görüşüme göre İsrail iki yıl içinde yok olacak."

Narin dosyası 4 yaşındaki kayıp Miraç'a uzandı Narin dosyası 4 yaşındaki kayıp Miraç'a uzandı

Trump, bir anketi kaynak göstererek Amerikalı Yahudilerin Kamala Harris'i yüzde 60 oranında desteklediğini açıkladı. Bu durum, Trump’ın "Yahudi halkının bununla çok ilgisi olacak," ifadesini güçlendirdi. Ayrıca, 2016 seçimlerinde Yahudi Amerikalıların yalnızca yüzde 30'undan daha az oy aldığını ve 2020 seçimlerinde de benzer bir tabloyla karşılaştığını belirtti.

Muhabir: Haber Bülteni