Ankara Gazi Üniversitesi Teknokent’te faaliyet gösteren ve 25 yıldır taş kırma cihazı üretim tecrübesine sahip olan Caramed firması bir ilke daha imza atmayı başardı. Firma hayvanlar için üretilmiş Dünyadaki ilk Lithotripsy Cihazı’nı üretti.

Dünyada taş tedavisinde etkin bir rol oynayan Caremed ekibi tarafından sunulan lithotripterler, yenilikçi teknoloji ve yüksek standartlar içeriyor. Ürünlerin etkinliği üroloji alanındaki yüzbinlerce hastanın tedavisi ile kanıtlandı.

Sincan'daki Yeni Sanayi ve Ticaret Merkezi'nin açılışı, Başkanı Ercan'ın katılımıyla gerçekleşti Sincan'daki Yeni Sanayi ve Ticaret Merkezi'nin açılışı, Başkanı Ercan'ın katılımıyla gerçekleşti

Caremed üroloji alanındaki tecrübesi ve multidisipliner şok dalgası üretiminde edindiği bilgi birikimi ile veterinerlik alanına kompleks taş amelliyatları yerine PetLith ile yeni bir standart getiriyor.

DÜNYADA İLK VE TEK

PetLith sistemi üstün özellikleri ile etkin ve bütçeye uygun veterinerlik amaçlı taş kırma cihazı çözümü üretiyor. PetLith robotik elektrohidrolik terapi kaynağı ile hayvanlar için tasarlanmış dünyadaki ilk ve tek lithotripter olma özelliği taşıyor.

PetLith’in hayvanlar için özel tasarlanmış çanağı sayesinde üriner sistem taşları kolaylıkla fragmente oluyor. Tedavi sırasında taş dışında kalan diğer dokular çanak yapısındaki özellikler ile maksimum düzeyde korunuyor

Çanak yapısı reflekte edilmeyen şok dalga düzeyini minimize ediyor. Bu özel çanak; şok penetrasyon derinliği ve fokus büyüklüğü ile ağrısız bir taş tedavisi sağlıyor. PetLith’in terapi kafası kendine özgün fokus büyüklüğü ve fokus basıncı sayesinde her seviyedeki taşı rahatlıkla tedavi ediyor.

Yüksek değerlere ulaşabilen şok dalgası jeneratörü kısa sürede tedavi imkanı sağlıyor, sistem düşük enerji ile yüksek güçlere ulaşarak ağrısız etkili fragmantasyonu garanti ediyor.

PetLith kullanılan Elektrohidrolik sistem büyük odak fokusu sağlıyor ve bu sayede hastanın işlem sırasında nefes alıp vermesi taş kırma efektivitesini olumsuz etkilemiyor. PetLith kedi ve köpek dışındaki büyük hayvanlarda kullanılmak üzere farklı ölçülerde opsiyonel terapi başlıkları da sunmaktadır.

Muhabir: Bünyamin Altıntaş