Düzce Valiliği, Akçakoca ilçesinde bir sitede yaşanan ve sosyal medyada büyük yankı uyandıran haşema ile havuza girme yasağı olayına ilişkin inceleme başlattığını açıkladı. Valilikten yapılan açıklamada, "Akçakoca ilçemizde özel bir sitede yaşanan tesettür mayo/haşema ile havuza giren vatandaşımıza müdahale edilmesiyle ilgili sosyal medyada yayımlanan görüntüler üzerine kamuoyunun aydınlatılması gereği hasıl olmuştur," denildi.

Gazze son zamanların en büyük ekokırımına sahne oldu! Gazze son zamanların en büyük ekokırımına sahne oldu!

Olayın Detayları

Açıklamada, olayın 24 Temmuz 2024 günü saat 18.30 sıralarında Ayazlı Mahallesi'ndeki bir sitede meydana geldiği belirtildi. Kadın vatandaşın siteye ait ortak havuza haşema ile girmesi üzerine, site görevlisi ve site yöneticisinin yanına gelerek haşema ile havuza girilmesinin yasak olduğunu, site yönetiminin aldığı karar nedeniyle sadece mayo veya şort ile havuza girilebileceğini söyledikleri ifade edildi. Kadın vatandaş, bu uyarıların ardından site görevlisi ve site yöneticisinden şikayetçi oldu.

Valilik ve Savcılık İnceleme Başlattı

Valilik açıklamasında, "Konu hakkında şüphelilerin alınan ifadelerinin ardından Cumhuriyet Savcılığınca gözaltı kararı verilmiştir. Ayrıca valiliğimizce de ayrımcılık içeren bu konu hakkında inceleme başlatılmıştır," denildi.

Olay, sosyal medyada geniş yankı uyandırmış ve kamuoyunda büyük tepki toplamıştı. Düzce Valiliği'nin bu incelemesi, ayrımcılığın önlenmesi ve vatandaşların haklarının korunması açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: İHA