Düzce Valiliği himayelerinde İl Özel İdaresi ve Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen "Arıcılıkta Ana Arılar Yenileniyor Projesi" kapsamında, 469 arıcıya toplamda 2 bin ana arı dağıtıldı.

Sincan'daki Yeni Sanayi ve Ticaret Merkezi'nin açılışı, Başkanı Ercan'ın katılımıyla gerçekleşti Sincan'daki Yeni Sanayi ve Ticaret Merkezi'nin açılışı, Başkanı Ercan'ın katılımıyla gerçekleşti

Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen ana arı dağıtım törenine, Düzce Valisi Selçuk Aslan, İl Genel Meclis Başkanı Fazlı Koç, Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun ve çok sayıda arı yetiştiricisi katıldı.

Proje hakkında bilgi veren Vali Aslan, sınırlı bütçe imkanlarını etkili bir şekilde kullanarak Düzce’nin katma değerini artıracak çalışmalara imza attıklarını belirtti. Aslan, projeyle birlikte gençlerin ve hemşehrilerin arıcılığa yönlendirilmesinin, bal üretim motivasyonlarının artırılması açısından önemine vurgu yaptı. Vali Aslan, kovan ve işletme sayısındaki artışa dikkat çekerek, projeye katkıda bulunan Tarım teşkilatına, İl Özel İdareye, meclis üyelerine ve diğer paydaşlara teşekkür etti.

Kaynak: İHA