Düzce’nin Bostanlık köyünde yaşayan vatandaşlar, köylerinden geçen doğalgaz hattının evlerine de bağlanmasını talep ederek eylem düzenledi. Köyde bir işletmeye doğalgaz hattı çekilmesi için çalışmalar yapılırken, kendi evlerine doğalgaz hattı çekilmesini isteyen köylüler, taleplerine olumlu yanıt alamayınca Gölyaka-Düzce bağlantı yolunu trafiğe kapattı.

Jandarma Müdahale Etti

Yaklaşık 3 saat süren eylemde, Düzce İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler köylülerle görüşerek yolun trafiğe açılmasını sağladı. Köylüler, Düzce Valisi Selçuk Aslan ile görüşmek üzere randevu aldı.

Köylülerden Sinan Çetin, doğalgaz hattının köylerinden geçmesine rağmen evlerine doğalgaz verilmemesine tepki göstererek, “Doğalgaz bizim köyümüzden geçiyor. Biz bu hattan faydalanamıyoruz. Biz hakkımızı istiyoruz. Tarlaya giden doğalgaz bizim köyümüze niye verilmiyor. Tarlada insanlar yaşamıyor ama burada insanlar yaşıyor. Bu doğalgazdan kim faydalanacak. Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değil miyiz. Hakkımızı arıyoruz. Yetkililer bu olaya müdahil oluncaya kadar biz eylemimize devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Mezardaki Cem Garipoğlu mu? Adli Tıp Kurumu’ndan flaş açıklama! Mezardaki Cem Garipoğlu mu? Adli Tıp Kurumu’ndan flaş açıklama!

Yetkililerle Görüşülecek

Eylemin ardından köylüler, yetkililerle görüşmek üzere adımlar attı. Köylülerin taleplerine yanıt alabilmek için Düzce Valisi Selçuk Aslan ile yapacakları görüşmenin sonuçları merakla bekleniyor.

Kaynak: İHA