Edirne'de çeltik üretiminin önemli bir kısmını karşılayan bölgelerde, aşırı sıcaklıklar ve yetersiz yağışlar nedeniyle Tunca Nehri’ndeki su debisi 2 metreküp/saniyeye kadar düştü. Kuraklık nedeniyle çeltik tarlaları kuruma noktasına gelirken, üreticiler su sıkıntısı yaşadı. Nehirden yeterince su alamayan çiftçiler, dönüşümlü sulama sistemine geçmek zorunda kaldı. Ancak bu sistem için gereken su miktarı da yetersiz kalınca, Edirne Valiliği harekete geçti.

Valilik tarafından açılan 11 kuyu, bölgedeki su sıkıntısını hafifletmeye yardımcı oldu. Kuyular, elektrik tesisatı tamamlanarak pompalar aracılığıyla kullanılmaya başlandı. Çeltik üreticileri, bu kuyulardan alınan su ile tarlalarını sulamaya devam edebiliyor.

Edirne Valiliği ve ilgili kurumlar, kuraklıktan etkilenen üreticilerle ilgili durum değerlendirmesi yaparak önlemler aldı. Tunca Nehri Sulama Planlaması Karar Heyeti, merkeze bağlı Değirmenyeni köyünde çiftçilerle bir araya geldi ve Şelale mevkiinde incelemelerde bulundu. Heyet, üreticilerin sulama ihtiyaçlarını karşılamak ve kuraklıkla mücadelede destek sağlamak amacıyla çeşitli tedbirler üzerinde çalışıyor.

Başkent sokaklarında çeteler huzur bozuyor Başkent sokaklarında çeteler huzur bozuyor

Kaynak: İHA