Edirne'de bulunan Pazarkule Sınır Kapısı’nda, hafif ticari bir aracın arka koltuğunun altına yapılan özel bölmede saklanarak Yunanistan’a geçmeye çalışan 2 düzensiz kaçak göçmen yakalandı. Avrupa’da daha iyi bir hayat hayaliyle yasadışı yollarla geçmeye çalışan göçmenlerin kullandığı yöntemler dikkat çekiyor.

Yangına uykuda yakalandı, battaniyeyi siper etti Yangına uykuda yakalandı, battaniyeyi siper etti

Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü’nün koordinesinde, Edirne Gümrük Müdürlüğü'ne bağlı Pazarkule Gümrük Kaçak İstihbarat Kısım Amirliği ekipleri, şüphe üzerine hafif ticari bir araçta arama gerçekleştirdi.

Aramada, aracın arka koltuğunun altına yapılmış özel bir bölmede saklanan 1 Suriye uyruklu erkek ile 1 Filistin uyruklu kadın kaçak göçmen tespit edildi. Aracı kullanan S.K. gözaltına alınarak emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edildi.

Mahkemeye çıkarılan S.K., göçmen kaçakçılığı suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yabancı uyruklu 2 düzensiz kaçak göçmen ise işlemlerinin tamamlanmasının ardından Edirne İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Kaynak: İHA