Ekimde bunu yapmayan EYT’liler emeklilik hakkını kaybedecek! Ekimde bunu yapmayan EYT’liler emeklilik hakkını kaybedecek!

Emekli astsubayların tazminat hakkı verilmesine ilişkin mücadeleleri sürüyor. TBMM’de görüşülmekte olan yas teklifinden astsubaylara tazminat verilmesine ilişkin maddenin çıkarılması, emekli astsubayların büyük tepkisine neden oldu.

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) bu gelişmenin ardından Türkiye genelinde bir dizi eylem gerçekleştirmek için harekete geçti. Dernek genel merkezinden yapılan ve derneğin tüm şubelerine gönderilen karar yazısında, önümüzdeki süreçte yapılacak olan eylemler ayrıntılı olarak yer aldı.

Dernekten yapılan açıklamaya göre ilk olarak; 30 Haziran tarihinde derneğin Denizli Şubesinde saat 10.00’da basın açıklaması yapılacak.

OTURMA EYLEMİ YAPACAKLAR

Ardından TEMAD Genel Başkanlığı ve şubeleri tarafından 02 Eylül tarihinden itibaren MSB giriş kapısı önünde şubelerce 30-50 üyenin katılımı ile Türk bayraklı, mavi bereli “tazminat hakkımızı istiyoruz” pankartı olacak şekilde oturma eylemi gerçekleştirilecek.

TEMAD Genel Başkanlığı ve şubeler tarafından 29 Eylül 2024 tarihinde yapılacak ortak basın toplantısından sonra 06 Ekim 2024 tarihinde, “tazminat hakkımızı İstiyoruz” Büyük Ankara Mitingi yapılacak.

HULUSİ AKAR RED OYU VERDİ

Geçtiğimiz günlerde TBMM’ye gelen ve ilk 28 maddesi kabul edilen yasa teklifi meclise gelmeden  ‘astsubay tazminatları’ çıkarılmıştı.

Milli Savunma Komisyonunda, astsubay tazminatları konusunda CHP tarafından  verilen birleştirme önergesi,  Eski Milli Savunma Bakanı ve Genel Kurmay Başkanı, halen Milli Savunma Komisyonu Başkanı, Ak Parti Kayseri Milletvekili Emekli Orgeneral Hulusi Akar’ın da içindi bulunduğu komisyon üyelerince red oyu verilerek kabul görmemişti.

Muhabir: Bünyamin Altıntaş