Son günlerde bazı basın yayın organlarında yer alan "Emeklilerin banka hesaplarına inceleme başlatıldı. Son 5 yıl geriye dönük kontrol ediliyor" iddialarına ilişkin İletişim Başkanlığı'ndan net bir açıklama geldi. İlgili iddiaların gerçeği yansıtmadığı ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğu vurgulandı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, "Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın bazı emeklilerin hesaplarının üçüncü şahıslar veya şirketler tarafından kullanıldığına dair bulgulara ulaştığı" bilgisinin asılsız olduğu belirtildi. Bakanlık tarafından emeklilerin banka hesaplarına yönelik herhangi bir inceleme başlatılmadığının altı çizilerek, "Kamuoyunu manipüle etmeye yönelik asılsız iddialara itibar etmeyiniz" denildi.

Erdal Beşikçioğlu'ndan Tamer Karadağlı'ya sert tiyatro çıkışı! Erdal Beşikçioğlu'ndan Tamer Karadağlı'ya sert tiyatro çıkışı!

Bu tür yanlış bilgilendirmelerin toplum üzerinde yaratabileceği olumsuz etkiler konusunda da vatandaşlar uyarılarak, resmi kaynaklardan gelen bilgilere güvenilmesi gerektiği ifade edildi.

Muhabir: Haber Bülteni