Keçiören Demokrasi Platformu öncülüğünde gerçekleştirilen anma programına katılan vatandaşlar sloganlar eşliğinde Ankara Karşıyaka Mezarlığına yürüdüler ve Erdal Yıldırım'ı ölümünün 29'uncu yıldönümünde bir kez daha andılar.

OVACIK MAHALLESİ İLE BELEDİYE KARŞI KARŞIYA GELMİŞTİ

1990'lı yıllarda Keçiören’de Ovacık Mahallesi’nin yeni kurulduğu dönemlerde, arsa alan vatandaşlar “Kendi evini kendin yap” projesi çerçevesinde evlerini yapıyorlardı. Önceki Belediye yönetimi tarafından geliştirilen “Kendin yap 1. Etap projesi”, tapusu, yapı ruhsatı ve bir kısmının iskan ruhsatı tamamen yasalara uygundu. Ancak o dönemde MHP’den Keçiören Belediye Başkanı seçilen Turgut Altınok, projeyi durdurmaya çalıştı. “Turgut Altınok’un adamları” olduğu söylenen ve “A Takımı” olarak da bilinen birtakım kişiler ile mahalle halkı arasında yaşanan gerilimde Keçiören Halkevi üyesi olan Yıldırım, kendi yaşadığı Ovacık Mahallesi’nde rant temelli kentsel dönüşüme karşı mücadeleye dahil olmuş, bölge halkının kendi evini yapmasına yardım etmişti.

Depremzede çocuğa koruyucu aile Depremzede çocuğa koruyucu aile

İddialara göre 30 Ağustos 1995’te yine bir belediye aracı ile bir grup, saat 23:30’da Ovacık’a gelerek Erdal Yıldırım’ı öldürdüler. Erdal Yıldırım’ın öldürülmesinin ardından 9 kişi gözaltına alınırken yargılama sonucu Hakkı Şener ve Abdülkadir Yaşartürk önce 24 yıl hapse mahkum oldu. Ancak bu cezalar 15 yıla indirildi.

Muhabir: Onur Dedeoğlu