Kırıkkale'den kötü haber geldi! 19 gündür aranan kadının cesedine Kızılırmak'ta ulaşıldı Kırıkkale'den kötü haber geldi! 19 gündür aranan kadının cesedine Kızılırmak'ta ulaşıldı

Ermenistan Ulusal Meclisi'nde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Paşinyan, yönetimde ciddi anlayış sorunları yaşandığını, bu sorunların zamanında ve uygun şekilde çözülemediğini ifade etti. Hükümetin, bu problemlerin çözümü için yoğun çaba harcadığını belirtti. Paşinyan, ülkenin geleceği için vizyon ve anlayış geliştirmede başarısız olduklarını, bu durumun da halkın tutumlarına yansıdığını söyledi.

“TARİHİ ERMENİSTAN ARAYIŞINI DURDURMAMIZ GEREKİYOR”

Paşinyan, Ermenistan'ın 1991'de bağımsızlığını kazanmasından sonra gelecek 20 yıla dair bir plan oluşturulamadığını ifade etti. Ülkenin sosyal psikolojisinde önemli bir yer tutan "kaybedilmiş Ermenistan arayışı" konusuna değinen Paşinyan, şu sözleri kullandı:

"Biz vatan içinde vatan arıyoruz. Şimdi bizim politik mesajımız şudur. Sevgili vatandaşlar, Ermenistan Cumhuriyeti'nin sevgili vatandaşları. Bizim 'tarihi Ermenistan' arayışını durdurmamız gerekiyor çünkü bu anavatanı bulduk. Bu anavatan 29 bin 743 kilometrekare egemen topraklar içeren Ermenistan Cumhuriyeti'dir."

“KARS’I HAYAL EDERKEN ERİVAN’I DA KAYBEDECEKLER”

Paşinyan, Erivan'ın merkezinde bir kafede otururken Kars'ı hayal edenlerin, bu hayallerle Erivan'ı da kaybedebileceğini belirtti. Elindeki haritayı göstererek, "Gerçek Ermenistan ile tarihi Ermenistan arasındaki fark budur" dedi.

TEKLİF KİLİSE TARAFINDAN REDDEDİLDİ

Paşinyan, Ermeni Kilisesi hakkında da önemli açıklamalarda bulundu. Kilise gelirlerindeki "gölgenin" tamamen kaldırılması ve şeffaflığın sağlanması gerektiğini vurgulayan Paşinyan, hükümet olarak kilise gelirlerinin vergilendirilmesi konusunda teklifte bulunduklarını söyledi. Paşinyan konuya ilişkşn "Biz bir vergi sistemini uygulamaya koymayı ve toplanan tüm paranın Ermeni Apostolik Kilisesi'ne iade edilmesini resmi olarak teklif ettik. Ayrıca, tarihi ve kültürel anıtların korunması, restorasyonu gibi işler için gerektiğinde ek finansman sağlamaya hazırız dedik." değerlendirmesinde bulundu. Ancak, bu teklifin kilise tarafından reddedildiğini belirtti.

Muhabir: Haber Bülteni