Biyolojik olarak çok büyük bir önem taşıyan endemik Acıgöl Dişli Sazancığı’nın, doğala yakın bir ortamda neslinin devamını sağlayacak adımlar atılıyor. Nesli tehlike altında olan endemik balık türü Acıgöl Dişli Sazancığı, törenle Hacettepe Üniversitesi'ndeki Beytepe Göleti'ne bırakıldı.

Dünya Biyolojik Çeşitlilik Günü dolayısıyla organize edilen etkinlik, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM), Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü (BSGM) ve Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü işbirliğiyle düzenlendi.

Meteoroloji'den Elazığ için önemli uyarı Meteoroloji'den Elazığ için önemli uyarı

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI

Üç kurum da etkinlikle ilgili resmi sosyal medya hesaplarından paylaşımlarda bulundu. Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cahit Gürkan paylaşımında “ Dünya Biyoçeşitlilik gününde, Biyoloji Bölümümüz, TAGEM Ankara ve BSGM  işbirliği ile nesli tükenmek üzere olan endemik balık türü, Acı Göl Dişli Sazancığı’nı yeni evi olan Beytepe Yerleşkesi’ndeki göletlere törenle bıraktık” ifadelerini kullandı.

Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü de yaptığı sosyal medya paylaşımında “Dünya Biyoçeşitlilik Günün'de sadece ülkemizde bulunan ve nesli tehlike altındaki Dişli Sazancık balığını Genel Müdürlüğümüz, TAGEM ve Hacettepe Üniversitesi ile koordineli olarak, tehlike altındaki kaynaktan alıp, üretip, yeni bir kaynakta koruma altına aldık” denildi.

Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü’nün sosyal medya paylaşımı ise şöyle:

“49 Araştırma Enstitümüz ile 2 Tohum, 18 Arazi Gen Bankası başta olmak üzere toplam 32 Gen Bankamız,322 Bin Genetik Materyal ile Anadolu Hazinelerini Koruyor ve Gelecek Nesillere Aktarmak için çalışıyoruz. Dünya Biyoçeşitlilik Günü Kutlu Olsun.”

Muhabir: Bünyamin Altıntaş