Ahmet Zenbilci oğlu kimdir, Ahmet Zenbilci oğlu ne yaptı? Ahmet Zenbilci oğlu kimdir, Ahmet Zenbilci oğlu ne yaptı?

Iran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in oğlu Mücteba Hamaney, kamuoyunun dikkatini çekiyor. Hamaney'in, babasının yerine geçebilecek adaylardan biri olduğu ifade ediliyor. Ancak, Reisi'nin vefatı sonrasında Mücteba'nın babasının koltuğuna oturması ülke için riskli bir durum olabileceğine dair dikkat çekildi. Ali Hamaney'in oğlu Mücteba Hamaney'e dair detaylar haberimizde.

ALİ HAMANEY'İN OĞLU KİMDİR?

İran Cumhurbaşkanı Reisi, hayatta iken İran'ın 85 yaşındaki dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in halefi olmaya en yakın isim olarak görülüyordu. Ancak, Reisi'nin beklenmedik ölümü sonrasında Ali Hamaney, halefinin kim olacağı konusunda henüz bir ismi açıklamamış olsa da İbrahim Reisi'nin ardından bu pozisyon için en çok öne çıkan isim, "Perde arkasında" nüfuz sahibi olduğuna inanılan 55 yaşındaki ikinci oğlu Mojtaba Hamaney

ALİ HAMANEY'İN OĞLU İRAN'A ADAY OLACAK MI?

Reisi'nin vefatıyla birlikte, Hamaney'in oğlu Mücteba Hamaney'in öne çıkan adaylardan biri olduğu belirtiliyor. Ancak, Mücteba'nın babasının koltuğuna geçme olasılığı, ülkede tartışmalara neden oldu. İslam Devrimi'nde monarşi benzeri yapıların reddedildiği göz önünde bulundurularak, Mücteba'nın bu rolü üstlenmesinin ülke için riskli olabileceği vurgulanıyor. ABD medyasına göre, Mücteba'nın resmi bir görevi olmaması ve ruhani lider olabilmesi için geniş bir destek kitlesine sahip olması gerektiği belirtiliyor.

Mücteba Hamaney'in babasının halefi olarak görülmesi, İran'ın siyasi geleceğinde önemli değişikliklere yol açabilir. Ancak, bu durumun nasıl karşılanacağı ve hangi tepkilere yol açacağı henüz belirsizliğini koruyor.

Muhabir: Haber Bülteni