Erzurum’un Şenkaya ilçesinde gerçekleştirilen 17. Kültür Sanat ve Bal Festivali, büyük bir coşkuyla kutlandı. Sarı Çam ağaçlarının arasında, muhteşem doğa güzellikleriyle ünlü Şirankes mesire alanında düzenlenen festivale, Şenkaya ve çevre ilçelerden gelen birçok kişi katıldı.

Festivalin Açılışında Konuşma Yapıldı

Festivalin açılış konuşmasını Şenkaya Belediye Başkanı Görbil Özcan yaptı. Ardından Şenkaya Kaymakamı Abdullah Kurt, festivalde emeği geçenlere teşekkür etti. Erzurum Vali Yardımcısı Mustafa Çelik Berk’in de katılımıyla festival, birbirinden renkli etkinliklerle devam etti.

Eğlenceli Etkinlikler ve Gösteriler Düzenlendi

"Hoşgelişler Ola Mustafa Kemal Paşa" parçasıyla Kafkasyalı Asiler Dans Grubu’nun gösterisi, davetliler tarafından ayakta alkışlandı. Kars cirit ekibi atlarla protokolü selamladıktan sonra cirit gösterisi yaptı. Şenkaya yöresel bar ekibi ve Erzurum bar ekibinin gösterileri festivalde büyük beğeni topladı.

ASKİ duyurdu: Ankara'da sular nerelerde kesilecek, ne zaman gelecek? ASKİ duyurdu: Ankara'da sular nerelerde kesilecek, ne zaman gelecek?

Yöresel Lezzetler Denendi

Yöresel sanatçıların sahne aldığı etkinliklerde katılımcılar, halay çekip doyasıya eğlendiler. Cağ kebabı, mangal ve semaverlerin yandığı festival, Türkiye’nin dört bir yanından gelen misafirlerle doldu taştı.

Bu yıl 17.'si düzenlenen Şenkaya Kültür Sanat ve Bal Festivali, hem doğanın içinde keyifli vakit geçirmek isteyenler hem de yöresel kültürleri yaşamak isteyenler için unutulmaz anılarla sona erdi.

Kaynak: İHA