Yaz tatili için Eskişehir’e gelen gurbetçiler, şehir esnafına can suyu oldu. Farklı ülkelerde yaşayan çok sayıda Eskişehirli, kente gelerek özellikle gümüş takılara yoğun ilgi gösteriyor. Eskişehir’de gümüşçülük yapan Fatma Özkaraman, gurbetçilerin şehre gelmesiyle işlerinde ciddi bir hareketlilik yaşandığını ifade etti.

"Gurbetçilerin gelişiyle işlerimiz hızlandı. Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız gümüş takılara büyük ilgi gösteriyor. Kadınlar için kolye ve küpe setleri, erkekler için ise kral zincirleri ve yüzükler en çok talep gören ürünler arasında. Altın fiyatlarının yüksek olması da bu ilgiyi artırıyor. Kuyumculardan tek parça altın takı almak yerine, uygun fiyatlara çok sayıda gümüş takı satın almayı tercih ediyorlar," diye konuşan Özkaraman, gurbetçilerin bu ilgisinin esnafın işlerine olumlu yansıdığını belirtti.

O dizi yeni sezonla baş edemedi! Yeni dizi erken finale gidiyor O dizi yeni sezonla baş edemedi! Yeni dizi erken finale gidiyor

Gümüş takıların, uygun fiyatları ve çeşitliliği ile hem yerli halkın hem de yurtdışından gelen misafirlerin gözdesi olmaya devam ettiği ifade edildi.

Kaynak: İHA