Eskişehir’de ÖSYM tarafından düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ortaöğretim (lise) sınavı, geç kalan adaylar nedeniyle gergin anlara sahne oldu. Yaklaşık 1 milyon 864 bin 867 adayın başvurduğu KPSS, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi sınav merkezinde gerçekleştirildi.

Sınav günü sabah saatlerinden itibaren adaylar, sınav salonlarının önünde hazır bulundu. Saat 10.00’da kapıların kapatılmasının ardından, sınav salonlarına giriş yapabilmek için son dakikada koşarak gelen bazı adaylar, kapıların kapalı olduğunu görünce büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Görevli personel, geç kalan adayları içeri almak için elinden geleni yapsa da, süre sınırını geçtikleri için birçok aday salonlara alınamadı.

2024-Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES) tercih süreci başladı 2024-Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES) tercih süreci başladı

Sınav giriş kapılarının kapanmasının ardından, sınava geç kalan adaylar ve aileleri büyük bir üzüntü yaşadı. Geç kalan adaylardan biri, “Biz 2 dakika sonra geldik, neden içeri alınmadık?” diyerek görevlilere tepki gösterdi.

Saat 10.15’te başlayan KPSS ortaöğretim sınavında adaylara genel yetenek ve genel kültür testlerinden toplam 120 soru soruldu. Cevaplama süresi ise 130 dakika olarak belirlendi. Sınav sonuçlarının ilerleyen tarihlerde ÖSYM tarafından açıklanması bekleniyor.

Kaynak: İHA