UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası, her dört yılda bir düzenlenen prestijli bir turnuvadır. Avrupa'nın en iyi milli futbol takımlarını bir araya getiren bu organizasyon, futbolseverler için heyecan verici anlar sunmaktadır.

AVRUPA ŞAMPİYONASI BUBYIL NEREDE?

EURO 2024, bu kez Almanya'nın ev sahipliğinde gerçekleşiyor. Turnuva, Almanya'nın farklı şehirlerindeki modern stadyumlarda düzenlenecek ve futbolseverlere unutulmaz anlar yaşatacak.

Hidayet Türkoğlu güven tazeledi: Yeniden TBF başkanlığına seçildi Hidayet Türkoğlu güven tazeledi: Yeniden TBF başkanlığına seçildi

MAÇLAR NERELERDE OYNANACAK?

Almanya, EURO 2024 maçlarını 10 farklı şehrinde oynayacak. Bu şehirler arasında Frankfurt, Münih, Berlin, Hamburg, Leipzig gibi futbolseverlerin tanıdık şehirleri bulunmaktadır. Her biri modern altyapıya sahip stadyumlar, turnuvanın heyecanını ve atmosferini en üst düzeye çıkaracak şekilde tasarlandı.

TURNUVAYA KAÇ TAKIM KATILIYOR?

Turnuvaya katılacak takım sayısı ise 24 olarak belirlenmiştir. UEFA'ya üye olan Avrupa ülkeleri, kıyasıya mücadele ederek bu prestijli kupayı kazanmak için ter dökecekler. Geçmişte Almanya, İspanya, Fransa gibi ülkeler Avrupa Şampiyonası'nda büyük başarılar elde etmiştir.

Muhabir: Haber Bülteni