Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın duyurduğu yenilik ile kira sözleşmeleri artık e-Devlet üzerinden yapılabilecek. Yıl sonuna kadar kira kontratlarının dijital ortamda işlem göreceği belirtildi.

Kayıt dışılıkla mücadeleye yönelik atılan önemli bir adım olarak öne çıkan bu düzenlemeyi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Dijital Türkiye ve Bürokrasinin Azaltılması Koordinasyon toplantısında duyurdu.

Yılmaz, bu yeniliğin, bürokrasiyi azaltarak vatandaşların hayatını kolaylaştırma hedefi doğrultusunda atılmış önemli bir adım olduğunu vurguladı. Yılmaz, "Dijitalleşme, hizmetlere erişimi kolaylaştırırken aynı zamanda kayıt dışılıkla mücadelede de etkili bir araç olarak kullanılmaktadır" dedi.

KAYIT DIŞILIKLA MÜCADELEDE BÜYÜK ADIM

Kira sözleşmelerinin dijital ortamda yapılabilmesi, kayıt dışı kiralama faaliyetlerinin önüne geçmeyi amaçlıyor. Böylece, kira kontratlarının denetimi ve takibi daha kolay hale gelecek. Bu yenilik, hem kiracıların hem de ev sahiplerinin işlemlerini daha hızlı ve güvenilir bir şekilde gerçekleştirmesine olanak tanıyacak.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Recai Kutan için taziye mesajı yayınladı Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Recai Kutan için taziye mesajı yayınladı

E-Devlet'e eklenen bu yeni özellik, kira sözleşmelerinin dijitalleşmesiyle birlikte, hem kiracılar hem de ev sahipleri için daha güvenli ve şeffaf bir kira sözleşmesi süreci sunarak, dijitalleşme yolunda önemli bir adım atıyor.

Muhabir: Haber Bülteni