Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ), Avrupa Birliği (AB) proje fırsatlarını ele alan önemli bir seminer düzenledi.

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdürü Bülent Özcan'ın konuşmacı olarak katıldığı etkinlik, ASBÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi tarafından düzenlendi.

Gram altın haftaya düşüşle başladı: Fiyatlar ne durumda? Gram altın haftaya düşüşle başladı: Fiyatlar ne durumda?

Seminere katılan akademisyenler, öğrenciler ve üniversite yönetimi, AB projeleri ve fon fırsatları hakkında ayrıntılı bilgi alma fırsatı buldu.

Seminerde, AB’nin Türkiye’ye sunduğu proje ve fon fırsatları kapsamlı bir şekilde ele alındı. Bülent Özcan, AB’nin Türkiye’ye Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA), Birlik Programları ve Sınır Ötesi İşbirliği Programları aracılığıyla sağladığı destekler hakkında bilgi verdi.

Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA), AB’nin aday ve potansiyel aday ülkeleri desteklemek için oluşturduğu bir fon mekanizması. Bu fon, Türkiye’nin AB’ye uyum sürecinde gerçekleştirdiği reformlara mali destek sağlamak amacıyla kullanılıyor. IPA fonları, üniversitelerin araştırma projelerinden altyapı yatırımlarına kadar geniş bir yelpazede kullanılabiliyor.

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdürü Bülent Özcan, seminerde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Bugün, ASBÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Biriminin düzenlediği Üniversiteler için AB Projeleri ve Fon Fırsatları semineri’ndeydik. Seminerde, AB’nin Türkiye’ye Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA), Birlik Programları ve Sınır Ötesi İşbirliği Programları aracılığıyla sağladığı fon ve proje fırsatlarından bahsettik. AB özellikle üniversitelerin, akademisyenlerin ve öğrencilerin faydalanabileceği bir çok proje fırsatı sunuyor. Yeni dönemde kurumlarımızın bu fırsatlardan azami ölçüde faydalanmasını arzu ediyoruz. ASBÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimine nazik davetlerinden dolayı teşekkür ediyorum.”

Muhabir: Burcu Çayan