O dizi yeni sezonla baş edemedi! Yeni dizi erken finale gidiyor O dizi yeni sezonla baş edemedi! Yeni dizi erken finale gidiyor

ODTÜ Mezunları Derneği ve Eymir ile ODTÜ Doğasını Koruma Komisyonu, doğaseverler ve fotoğraf meraklılarını, yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan ODTÜ Ormanı, arkeolojik alanları barındıran Bozkır ve arkaik Eymir Gölü'nden oluşan ODTÜ Yerleşkesi'nin sesini duyurmaya davet ediyor. Üç yılda bir düzenlenen fotoğraf yarışmasının dördüncüsü, 2024 yılında "ODTÜ Ormanı, Bozkırı ve Eymir Gölü’nde Doğanın Çığlığı" temasıyla gerçekleştirilecek.

ODTÜ Yerleşkesi, 3 Aralık 1961’de başlatılan ağaç dikme seferberliği ve yıllar içinde gelenekselleşen ağaç dikme bayramlarının bilinçli ve özverili çalışmaları sonucunda İç Anadolu’nun geniş bozkır örtüsünün yeşille buluştuğu ve en iyi korunduğu bölgelerden biri haline gelmiştir. Doğa şartlarına uygun pek çok türle yapılan ağaçlandırma çalışmaları sayesinde, 700 civarında bitki örtüsü, 100’den fazla kelebek türü, bozkıra özgü ötücü kuşlar, vahşi hayvan ve balık türleri ile zengin bir ekosistem oluşturulmuştur.

İNSAN ELİYLE YOK EDİLEN DOĞA

ODTÜ Ormanı ve Eymir Gölü, insan eliyle başlatılan gelişim sonucu bugün betonlaşma tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştır. "ODTÜ Ormanı", "Eymir Gölü" manzaralı diyerek başlayan betonlaşma, ODTÜ Ormanı içinde ve bir tabiat müzesi olarak korunması gereken Eymir Gölü çevresinde rant elde etmeye devam etmektedir. Bilinçli ya da bilinçsiz kötü kullanımın da eklenmesiyle, doğanın bir parçası olması gereken insan, ODTÜ Yerleşkesi ekosistemini yok etmeye başlamıştır.

YARIŞMANIN AMACI

Bu fotoğraf yarışması, ODTÜ Ormanı, Bozkırı ve Eymir Gölü’ndeki yaban hayat ve bitki örtüsüne insan eliyle verilen zararı belgeleyecek ve farkındalık oluşturacak fotoğraflarınızı bekliyor. Yarışma, doğanın korunması ve bu önemli ekosistemin devamlılığını sağlamak için toplumda farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

Yarışma Takvimi

Son Katılım Tarihi: 04 Kasım 2024 (Pazartesi)

Seçici Kurul Toplantısı: 08 Kasım 2024 (Cuma)

Sonuç Bildirim Tarihi: 15 Kasım 2024 (Cuma)

Sergi Açılışı ve Ödül Töreni: 22 Kasım 2024 (Cuma)

Sergi Süresi: 22 – 30 Kasım 2024

Muhabir: İrem Arslan