Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Eyyüp Karahan, son atama kararları ile İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü görevine getirildi. Bunun üzerine Karahan'ın kim olduğu araştırılmaya başlandı. Peki, Eyyüp Karahan kimdir, görevi nedir? İşte detaylar...

Eyyüp Karahan Kimdir?

21 Şubat 1962 tarihinde Gümüşhane'de doğan Eyyüp Karahan, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunudur. Eğitim hayatının ardından kariyerine hızla adım atan Karahan, çeşitli kurumlarda üst düzey yönetici pozisyonlarında bulunmuştur.

Ümit Uysal kimdir? Nereli? Ümit Uysal kimdir? Nereli?

Eyyüp Karahan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı

Kariyerine Ağaç A.Ş. Genel Müdürü olarak başlayan Karahan, 2014 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Genel Sekreter Yardımcılığı görevini üstlenmiştir. Uzun yıllar çevre sektöründe çalışan ve önemli projelere imza atan Karahan, mesleki bilgi ve deneyimleriyle sektöre önemli katkılar sağlamıştır.

Eyyüp Karahan Kaç Yaşında?

Evli ve üç çocuk babası olan Eyyüp Karahan, hem kişisel hem de profesyonel yaşamında çevre konularına olan ilgisiyle tanınmaktadır. 2024 yılı itibarıyla 62 yaşında olan Karahan, çevreye duyduğu ilgi ve bu alanda yaptığı çalışmalarla dikkat çekmektedir.

Yeni Görevi: İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

Son olarak Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü görevine atanan Eyyüp Karahan, yeni görevinde de çevreye katkı sağlamaya devam edecektir.

Muhabir: Haber Bülteni