Gündem

Fahrettin Koca istifa mı etti? Sağlık Bakanı Koca istifa etti mi?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın istifa ettiği yönündeki haberler, Halk TV'de İsmail Saymaz'ın yaptığı röportajla gündeme oturdu. Saymaz'ın görüştüğü Bakan Koca'nın istifa ettiği iddiaları kısa sürede yayıldı ve bir süre sonra bu haberler siteden kaldırılarak yeniden yayınlandı. Son olarak "İddia; Sağlık Bakanı istifa etti" başlığıyla haber tekrar servis edildi.

Abone Ol

Bakan Koca'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a istifa dilekçesini sunduğu öne sürüldü. Bu iddialar üzerine Koca bir açıklama yaparak duruma açıklık getirdi. İddialara göre, Bakan Koca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayarak affını istedi ve Erdoğan da bu talebi kabul etti.

İSMAİL SAYMAZ'IN RÖPORTAJI

Gazeteci İsmail Saymaz, istifa iddialarını doğrudan Bakan Koca'ya sordu. Saymaz, "Affınızı istemişsiniz, doğru mu?" sorusunu yönelttiğinde, Bakan Koca şu yanıtı verdi:

"Hayatın her hali olabilir, biliyorsunuz. Önemli olan, millete ve devlete hizmet etmek. Her pozisyonda."

CUMHURBAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜ MÜ?

Bakan Koca'ya "Bugün Cumhurbaşkanı ile görüştünüz mü?" sorusu da yöneltildi. Koca, bu soruya "Biz her zaman görüşüyoruz" şeklinde cevap verdi.

"SORUMLULUĞU BİZE ATAMAZSINIZ"

Haberde, Sağlık Bakanı'nın görevden alınabileceği ve yerine yeni bir ismin getirilebileceği belirtildi. AK Parti'nin Kızılcahamam kampında Antalya Milletvekili Tuğba Vural Çokal, özel hastanede vefat eden bir yakını üzerinden bakanlığın yeterli denetim yapmadığını dile getirmişti. Koca ise bu eleştirilere,

"O Sağlık Müdürü sizin talebinizle atandı. Sorumluluğu bize atamazsınız. Özel hastanelerle ilgili teftiş başlattık. Onu da siz durdurdunuz"

şeklinde yanıt vermişti.

ERDOĞAN'IN TEPKİSİ NASILDI?

Erdoğan, bu tartışmaya müdahale ederek,

"Ölen, bizim bir ilçe başkanımız. Sağlığın özeli devleti olmaz. Hastane ayrımı yapılmaksızın gerekli denetimlerin yapılması lazım. İhmal var mı, bakın"

demişti. Bazı milletvekilleri de sağlık sistemindeki ciddi sorunlara dikkat çekmişti. Bu tartışma, Bakan Koca'da kırgınlık yarattı ve AK Parti ile ilişkilerinin eskisi gibi olmamasına neden oldu.

İSTİFA İDDİASI NEDEN ORTAYA ATILDI?

İddiaya göre, Bakan Koca, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayarak affını istedi ve Erdoğan da bu talebi kabul etti. Bir diğer senaryoya göre ise Erdoğan, Koca'dan istifasını istedi. Koca'nın istifasının bu gece Resmi Gazete'de yayınlanabileceği öne sürüldü.

ERDOĞAN'IN O SÖZLERİ GÜNDEM OLMUŞTU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart seçimlerinden sonraki ilk Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısında, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı sert bir şekilde eleştirmişti. Erdoğan, Koca'ya dönerek,

"Randevularla alakalı şikayetler var. Sorunu seninle çok ciddi ele alacağız ve gerekeni yapacağız"

demişti.