Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin SGK’ya olan borçları ve belediye borçları ile ilgili tartışmalar Ankara’nın siyasi gündeminin önemli bir parçası haline geldi.

Geçtiğimiz günlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın belediye borçları ile ilgili düzenlediği basın toplantısında paylaştığı rakamları eleştiren ve Yavaş’ı rakamları çarpıtmakla suçlayan Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Nihat Yalçın’a tepki geldi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Faruk Köylüoğlu, Nihat Yalçın'a sert sözlerle yüklendi.

Faruk Köylüoğlu, yaptığı açıklamada, "Ankaramız parsel parsel yağmalatıldığında sesini çıkarmayanlar, millete hizmet yerine rantı tercih edenler, edep, haya, ahlak duygusunun siyasette çok önemli olduğunu bilmeyen müptezeller, unutmayın ki Ankaralı sizin yalan talan siyasetinize iftiralarınıza puanını verdi ama daha halen utanmadınız, akıllanmadınız."

Numan Kurtulmuş: 'BM'nin İsrail'i uluslararası kurallara uyması için zorlaması lazım' Numan Kurtulmuş: 'BM'nin İsrail'i uluslararası kurallara uyması için zorlaması lazım'

Nihat Yalçın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı belediyenin borçları ile ilgili rakamları çarpıtmakla ve yalan söylemekle suçlamıştı. Yalçın’ın bu iddiaları, belediyenin mali durumunu sorgulayan ve Yavaş yönetimini eleştiren bir yaklaşımı yansıtıyordu. Yalçın, Mansur Yavaş’ın kamuoyuna sunduğu mali verilerin gerçeği yansıtmadığını ve halkı yanıltmak amacı taşıdığını ileri sürmüştü.

Muhabir: İrem Arslan