Fatih’te özellikle eski binalar üzerinde inşa edilen kaçak katlar sık sık gündeme geliyor. Ancak Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin karşısında bulunan bu binada yapılan ikinci kaçak kat, tehlikenin boyutlarını daha da büyüttü. Çevredeki vatandaşlar, bu tür yapıların depreme karşı riskleri artırdığına dikkat çekiyor ve yetkililerden acil müdahale bekliyor.

Vatandaşlar Tepkili: "Herkes Kendi Menfaatini Düşünüyor"

Mahalle sakinlerinden Eyüp Ekşi, İstanbul genelinde kaçak yapıların büyük bir sorun haline geldiğini belirterek şunları söyledi:

Dünyayı şaşkına çeviren olay: Mağarada 188 yaşında bir adam bulundu! Dünyayı şaşkına çeviren olay: Mağarada 188 yaşında bir adam bulundu!
“İstanbul’da çok yasak ve kaçak var. Geliyorlar, bakıyorlar ve kimse ilgilenmiyor. Onun için bunun bir sorun olması gerekiyor ama yapacak bir şey yok. Herkes kendi cebini düşünüyor. Binalar sakat oluyor, su doluyor, her taraf bozuluyor. Dünya kadar masraf ediyorlar” 

Deprem Riski Kapıda: "Yıkım Kaçınılmaz Olacak"

Bir diğer mahalle sakini Hüseyin Korkut ise depreme karşı önlemlerin yetersizliğine dikkat çekerek, "Maalesef insanlar dört katın üstüne kaçak kat yapıyorlar. Bunların ileride deprem olduğunda ne olacağı malum. Hepsi yıkılacak. Bir sürü insan zayiatı olacak" diye konuştu.

Kaynak: İHA