Sağlık

Fazla kilolarından kurtulmak için gittiği hastanede canından olmuştu... Doktoru bakın ne demiş!

Ordu’nun Fatsa ilçesindeki özel bir hastanede kilo verme amacıyla mide küçültme ameliyatı geçiren ve sonrasında yaşamını yitiren 26 yaşındaki Neslihan Yılmaz’ın ameliyat sonrası doktoru ile olan görüşmeleri gün yüzüne çıktı.

Abone Ol

Samsun’un Terme ilçesinde yaşayan ve Ankara’da bir çağrı merkezinde çalışan Neslihan Yılmaz, fazla kilolarından kurtulmak amacıyla Ordu’nun Fatsa ilçesindeki Özel Medi-Tech Hastanesi’nde mide küçültme operasyonu geçirmeye karar verdi. 27 Mayıs 2024 tarihinde yapılan tetkikler sonrasında aynı gün ameliyata alınan Yılmaz, operasyonun ardından üç gün hastanede kaldıktan sonra taburcu edildi. Ancak evine döndükten sonra rahatsızlanan genç kadın, tekrar hastaneye başvurdu. 12 ve 17 Haziran tarihlerinde iki ayrı uzun süreli ameliyat geçiren Yılmaz, 21 Haziran’da hayatını kaybetti.

Aileden Suç Duyurusu

Neslihan Yılmaz’ın ani ölümü üzerine ailesi, ameliyatı gerçekleştiren genel cerrahi uzmanı ve hastane yönetimi hakkında ‘taksirle ölüme neden olma ve sair suçlar’ gerekçesiyle şikayette bulundu.

Ameliyat Sonrası Doktor ile Olan Diyaloglar

Operasyonu gerçekleştiren Opr. Dr. Erkan Aksoy ile Neslihan Yılmaz arasında, ilk ameliyatın ardından geçen konuşmalar ortaya çıktı. Dr. Aksoy, sosyal medya hesabından paylaştığı ve daha sonra kaldırılan bir videoda, Neslihan’a, “Dün mü iyiydin, şimdi mi daha iyisin?” diye sorarken, Neslihan’ın ise “Şimdi daha iyiyim” şeklinde cevap verdiği görülüyor. Genç kadının çalıştığı iş yerinden izin alamadığı için hastane odasında bilgisayar başında çalışmaya devam ettiği ve bu durumu zorlanmadan yapabildiğini söylediği videoda yer alıyor.

Neslihan’ın Son Günleri

Dr. Aksoy’un, Neslihan Yılmaz’a ameliyat sonrası sıvı tüketimi konusunda tavsiyelerde bulunduğu ve “Süt, komposto, çorba, ayran ve su tüketebilirsin. Kan sonuçlarımız çok iyi, tansiyon ve nabzımız normal, şeker hastalığımız da iyiye gidiyor” şeklinde konuştuğu videodaki diyaloglar, Yılmaz’ın sağlık durumu hakkında önemli ipuçları veriyor. Ancak bu video kaydından yaklaşık üç hafta sonra genç kadın hayatını kaybetti.

Yılmaz ailesi, Dr. Erkan Aksoy’un sosyal medya hesabından paylaştığı videonun, kızlarının ölümünden sonra kaldırıldığını iddia etti. Bu gelişme, olayın ardından daha fazla soru işareti yarattı.