Ekonomi

Fed'in faiz kararı sonrası altın yeni güne nasıl başladı? Gram ve çeyrek altın kaç TL? (13 Haziran Perşembe)

Piyasaların merakla beklediği FED faiz kararı dün açıklandı. ABD Merkez Bankası (FED), faiz oranlarını mevcut yüzde 5,25 ile 5,5 aralığında sabit tutma kararı aldı. Ayrıca, FED 2024 yılı için faiz indirimi beklentisini sadece bir kez olacak şekilde revize etti.Altın fiyatları ise yeni güne düşüşle başladı.Peki, gram altın ne kadar, çeyrek altın kaç TL?

Abone Ol

Altın fiyatları ise yeni güne düşüşle başladı. Geçtiğimiz günlerde ABD enflasyon verisinin ardından yükselen altın, FED kararının ardından değer kaybetti. Yatırımcılar, küresel ekonomik gelişmeleri ve FED'in politikalarını yakından takip etmeye devam ediyor.Peki, gram altın ne kadar, çeyrek altın kaç TL?

13 HAZİRAN PERŞEMBE GÜNCEL ALTIN KURU

ABD Merkez Bankası (FED), dün yapılan toplantıda politika faizini yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit bırakarak 23 yılın en yüksek seviyesini korudu. Bu karar, FED'in faiz indirimlerini bu yıl sadece bir kez yapabileceği yönündeki tahminleri de beraberinde getirdi.

FED Başkanı Jerome Powell, bugün açıklanan ABD enflasyon verilerini "ilerleme" olarak nitelendirirken, para politikasını gevşetmeye başlamaları için henüz yeterli güvene sahip olmadıklarını ifade etti.

ABD enflasyon verileri sonrası yükselişe geçen altın fiyatları, FED kararının ardından yeni güne düşüşle başladı. Şu an ons altın 2.311,43 dolar seviyesinden işlem görüyor. Gün içinde en düşük 2.308,20 dolar, en yüksek ise 2.325,67 dolar seviyelerini gördü. Gram altın ise 2.401,47 liradan alıcı buluyor.

Piyasalarda yaşanan bu dalgalanmalar, yatırımcıların dikkatini çekerken, ekonomik göstergeler ve FED politikaları yakından izlenmeye devam ediyor.