İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, şampiyonluk tahminleri ve sonrasındaki tepkiler nedeniyle Astrolog Meral Güven hakkında soruşturma başlattı.

Süper Lig'in şampiyonunun Fenerbahçe olacağı yönündeki tahminleriyle gündeme gelen ve dün gece Galatasaray'ın şampiyonluğa ulaşmasının ardından sosyal medya üzerinden yaptığı canlı yayında küfür ve hakaretlerde bulunan Astrolog Meral Güven'in durumu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın dikkatini çekti.

İntihar eden baba öldürdüğü 4 çocuğu ve eşiyle toprağa verildi İntihar eden baba öldürdüğü 4 çocuğu ve eşiyle toprağa verildi

Başsavcılık, Meral Güven hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan dolayı re'sen soruşturma başlattı. Yapılan açıklamada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, sosyal medya hesapları üzerinden çok kez paylaşılan ve Astrolog Meral Güven'in canlı video kaydında sarf ettiği sözlerin, Türk Ceza Kanunu'nun 216. maddesi kapsamında suç teşkil ettiği belirtildi.

Soruşturma, Güven'in sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımların ardından gelen yoğun tepkilerle birlikte başlatıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, konuyla ilgili olarak adli sürecin titizlikle yürütüleceğini ve hukuki sürecin gereği gibi sonuçlandırılacağını belirtti.

NE OLMUŞTU?

Fenerbahçe'nin geçen hafta Galatasaray'ı mağlup ettiği maçta, astrolog Meral Güven'in açıklamalarıyla gündem oldukça hareketlenmişti. Güven, son maça kadar Fenerbahçe'nin şampiyon olacağını iddia ederken, maçlar sonuçlanana kadar bu görüşünden taviz vermemişti.

Ancak, Galatasaray'ın Konyaspor'a yenilmesini öngören Güven'in, sarı-kırmızılı takımın şampiyonluğunu ilan etmesiyle söylemleri değişti. Özellikle Fenerbahçe taraftarını hedef alan sert ifadeler kullanan Güven, küfürleriyle de gündeme oturmuştu. Güven, "Sıra Galatasaray tarafına da gelecek" sözleriyle tartışmalara neden oldu.

Muhabir: Haber Bülteni