Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in ölümü sonrası tedavi gördüğü Amerika'daki St. Luke Hastanesi'nden açıklama yapıldı. Hastane, Gülen'in doğal yollarla hayatını kaybettiğini belirtti. Açıklamayı, Gülen’in tedavisini yürüten doktoru Douglas Degler, yayınladığı video ile duyurdu. Degler, video dışında başka bir açıklama yapmayacağını ifade ederek gelen soruları yanıtsız bıraktı.

Dün hayatını kaybeden Fetullah Gülen’in, uzun süredir böbrek yetmezliği ve şeker hastalığı gibi kronik sağlık sorunlarıyla mücadele ettiği biliniyordu. FETÖ, ölüm haberini bir süre gizli tutmayı tartıştı ancak sonrasında açıklama yapma kararı aldı.

Ankara Palas kitabı tanıtıldı! Ankara Palas kitabı tanıtıldı!

DOĞAL YOLLARDAN ÖLDÜĞÜ SÖYLENDİ

Degler yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Fetullah Gülen'in doğal nedenlerden dolayı 20 Ekim 2024 tarihinde saat 21.20'de St. Luke's Üniversitesi Sağlık Monroe Kampüsü'nde vefat ettiğini bildirmek istiyorum. Kendisi burada yatışlı hasta olarak multidisipliner bir ekip tarafından tedavi ediliyordu.

TÜRKİYE'YE GELMEYECEK 

Kronik sağlık sorunları nedeniyle uzun süredir zor günler geçiren Fetullah Gülen, dün yaşamını yitirdi. Böbrek yetmezliği ve şeker hastalığı başta olmak üzere birçok sağlık problemiyle mücadele ettiği bilinen Gülen'in ölüm haberi, örgüt içerisinde bir süre gizlenmesi tartışıldı. Ancak, bu karar sonrasında değişti ve ölüm haberi kamuoyuna duyuruldu.

Öte yandan, istihbarat kaynaklarından gelen bilgilere göre, Gülen'in cenazesinin Türkiye'ye getirilmesi gündemde değil.

Kaynak: Haber Merkezi