FETÖ'nün başındaki isim Fethullah Gülen'in vefatının ardından örgüt içinde liderlik konusunda belirsizlikler yaşanıyor. Kimin yeni lider olacağına dair çeşitli iddialar öne sürülürken, bu süreçte cenazenin defnedileceği yer de tartışmalara neden oldu. Örgüt üyeleri arasında, Gülen'in vasiyetine dair anlaşmazlıkların yaşandığı bildiriliyor.

İzmir ya da ABD mi?

Sabah gazetesi muhabiri Nazif Karaman, A Haber'de yaptığı açıklamada Gülen’in vasiyetinin ayrıntılarına yer verdi. Karaman’ın verdiği bilgilere göre, Gülen annesinin İzmir’deki mezarının ayak ucuna gömülmek istiyor. Ancak, başka bir ihtimal olarak ABD’de, yaşadığı Pensilvanya’da tenha bir yere gömülmeyi de değerlendirdiği ifade ediliyor. Bu iki seçenek arasında hangi tercih yapılacağı örgüt içerisinde tansiyonu artırıyor.

MasterChef Jüri Üyesi Somer Sivrioğlu: "Restoranımda Asgari Ücretli Yemek Yiyemez" MasterChef Jüri Üyesi Somer Sivrioğlu: "Restoranımda Asgari Ücretli Yemek Yiyemez"

Fethullah Gülen, 1999 yılından bu yana ABD'nin Pensilvanya eyaletinde yaşıyordu. Türkiye’de 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin planlayıcısı olarak bilinen Gülen, uzun yıllar boyunca eğitim ve devlet yapısında paralel bir yapı oluşturarak örgütlenmişti.

Kaynak: A Haber