Fransa'nın Metz kentinde yaşayan 51 yaşındaki Bayburtlu Salih Aktürk, maskeli 5 saldırganın düzenlediği bıçaklı ve silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Olay, bir süpermarketin otoparkında meydana geldi. Yaklaşık 5 yıl önce Bayburt’tan Avrupa’ya çalışmak amacıyla giden Aktürk, Paris ile Türkiye arasında sefer yapan bir otobüsün şoförlüğünü yapıyordu. Saldırı anında sefer sırasında mola verdiği belirtilen Aktürk, saldırganların hedefi oldu.

Saldırganların kimlikleri henüz tespit edilemezken, olay sonrası kaçtıkları öğrenildi. Metz Cumhuriyet Savcılığı, 'Şiddet kullanmak suretiyle ölümle sonuçlanan gasp' suçlamasıyla geniş çaplı bir soruşturma başlattı.

Memleketi Bayburt’ta Toprağa Verilecek

Saldırıda hayatını kaybeden Salih Aktürk’ün cenazesi, bugün Türkiye’ye getiriliyor. Aktürk, 14 Eylül 2024 Cumartesi günü Bayburt’un Yeşilyurt Köyü camisinde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek. Ailesi ve sevenleri, bu acı kayıp için taziyelerini iletmeye hazırlanıyor.

Motosikletli metrelerce uçarak sürüklendi Motosikletli metrelerce uçarak sürüklendi

Aktürk’ün ani ölümü, hem Fransa’daki Türk toplumu hem de Bayburt’taki ailesi ve dostları arasında derin bir üzüntü yarattı.

Kaynak: İHA