Fransız Kültür Merkezi, Milli Servet (Trésor national) romanının Türkiye'de yayımlanmasını kutlamak için bir etkinlik düzenliyor. Institut français Türkiye, Türkiye'de ilk kez Retour à Istanbullywood oyununun sahne alıntılarını sunacak ve ardından yazar Sedef Ecer'i ağırlayacak.

Oyun, 23 Mayıs Perşembe günü saat 19:30'da Ankara Tevfik Fikret Okulları'nda gerçekleşecek. Giriş ücretsizdir ancak kayıt zorunludur.

Retour à Istanbullywood, Sedef Ecer'in çocukluk yıllarındaki film kariyerini ve bu deneyimlerin üzerindeki etkisini keşfettiği özel bir proje. İki bölümden oluşan sahne alıntıları, eserin ön izlemesi niteliğinde olacak ve İstanbul'dan Paris'e geçişin izini sürecek. Eserin ikinci bölümünde ise Sedef Ecer, Milli Servet adlı romanından alıntılar okuyup yorumlayacak.

Bursa’daki yağış hayatı felç etti: Oluşan 'mini süper hücre' ise görenleri şaşkına çevirdi Bursa’daki yağış hayatı felç etti: Oluşan 'mini süper hücre' ise görenleri şaşkına çevirdi

Oyun dili sadece Fransızca olacak ve Ankara'daki etkinlik öncesinde, Institut français Ankara'da Sedef Ecer ile bir edebiyat buluşması da gerçekleştirilecek.

Etkinlik, Türkiye'de edebi eserlerin tanıtımına katkıda bulunmak ve kültürel etkileşimi teşvik etmek amacıyla düzenleniyor. Bu özel etkinlik, sanatseverler için ilham verici ve düşündürücü bir deneyim sunmayı hedefliyor.

Muhabir: Sevda Ecem